Kan det betale sig at bruge mange millioner på forskning i svineproduktion?

Lyder af mange penge

Det lyder af mange penge, men det er nødvendigt, hvis vi skal blive ved med at have forbrugernes accept. Vi skal flytte os hele tiden, og der bliver ved med at være noget, der kan gøres lidt bedre. Vi skal dog passe på, at forskningen ikke bliver sat i gang af noget, som er rent følelsesladet, men sørge for at der løses et reelt problem.

Henrik Nielsen, formand for Østjysk Landboforening

Fordel over for konkurrenter

Vi udvikler og forsker i dyrevelfærd, og det giver sidegevinster i form af, at forbrugerne gerne vil have produkterne, fordi vi forbedre dyrevelfærden. Så er det godt. Der er ikke så store krav på eksportmarkederne i forhold til dyrevelfærd, men det, at vi opfattes som foregangsland, giver os en fordel over for vores konkurrenter.

Lars Jonsson, formand for Nordsjællands Landboforening

Vi skal gå den vej, forbrugerne ønsker

Det er en nødvendighed, at vi bliver ved med at forske i at gøre tingene bedre. Vi skal gå den vej, forbrugerne ønsker. Men det kniber med at få forbrugernes anerkendelse herhjemme, for det vi gør. Og på eksportmarkedet, hvor vi jo sælger 90 pct. af produktionen, kan det være svært at få pengene hjem for den ekstra dyrevelfærd.

Leif Gravesen, formand for LandboThy

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle