Sponsoreret af Familielandbruget

Kan dit liv på landet blive bedre, eller går det den forkerte vej?

Det gode liv på landet kommer ikke af sig selv. Det kræver en indsats fra os alle sammen at udvikle lokalsamfundet. Som medlem af Familielandbruget kan du være med til at gøre en forskel.

Hvad ville du savne, hvis det forsvandt fra dit lokalsamfund?

Det har vi spurgt tre vidt forskellige landmænd - og medlemmer af Familielandbruget - om:

Mælkeproducent Jens Nicolaisen driver Solbakken ved Visby tæt på Bredebro. Både han og familien er engagerede i diverse lokale institutioner og foreninger:

"Hvis jeg ikke havde de lokale foreninger og de lokale beboere, så ville det blive ekstremt kedeligt. Men ved at have et godt lokalsamfund tæt på, skal de nok fortælle mig, hvis jeg har lavet noget, der ikke er godt", siger Jens Nicolaisen.

Se filmen med Familielandbruget Solbakken her:

For deltidslandmand Henrik Rasmussen fra Otterup har de mange lokale kunder stor betydning for hans gårdbutik i Enemærket Kalveproduktion.

"Hvis vi ikke havde haft vores lokalsamfund herude, så havde det været rigtig svært at starte en gårdbutik op. Havde de skulle køre langt efter det, var vi nok aldrig kommet i gang", lyder det fra Henrik Rasmussen.

Se filmen med Familielandbruget Enemærket Kalveproduktion her:

30-årige Peter Kock har for nylig købt en lille ejendom ved Videbæk sammen med sin kæreste Louise. Den skal passes ved siden af deres fuldtidsjobs, og lokalsamfundet havde stor indflydelse på købet af ejendommen:

"Hvis der ikke var et attraktivt miljø heromkring, med institutioner og gode naboer, så ville vi overveje om det var et sted, vi fortsat ville bo", fortæller Peter Kock.

Se filmen med den unge, nystartede deltidslandmand Peter Kock her:

Er du medlem – de rigtige steder?

Hvem holder hånden under dit liv på landet: Og næste generations muligheder?

Det kræver en indsats fra os alle sammen at udvikle lokalsamfundet: Både individuelt og i fællesskab.

Hver forening har sit fokus og sin indflydelse. Er du medlem af de foreninger, der skaber værdi for dig og din familie? Inklusiv en forening, der er vågen og tager affære, når politikere langt fra virkeligheden skal beslutte noget, der får direkte indflydelse på alle os i landdistrikterne?

Familielandbruget arbejder for det gode liv på landet

Familielandbruget er en frivillig forening og interesseorganisation under Landbrug & Fødevarer. Hos os er der plads til alle: Hobbyfolk, deltids- og fuldtidslandmænd, unge og ældre, økologer og konventionelle.

Vi arbejder for det gode og mangfoldige liv på landet. Mere natur og biodiversitet. Og for at bevare så mange bæredygtige landbrug som muligt – store som små. Vi kæmper for at fremme mulighederne for selveje og generationsskifter, frem for udenlandske opkøb og forfaldne bygninger.

Se mere om Familielandbrugets vision og ambitioner her

Familielandbruget har bl.a. været med til at sikre opbakning til bruttoarealmodellen, sælgerpantebrevene og omfordelingsstøtten. Vi udfordrer også, at miljøteknologiordningerne oftest går til de største bedrifter. 

Se mere om Familielandbrugets aktuelle mærkesager her

Attraktive medlemsfordele

Som medlem af Familielandbruget får du og din familie adgang til en række medlemsfordele. I får LandbrugsAvisen leveret i postkassen, adgang til landbrugsinfo.dk samt invitationer til faglige og sociale arrangementer i jeres lokalområde. I får også politiske indflydelse via en forening, der kæmper for de ting, som betyder noget for dig og din familie. Og så får I adgang til en række medlemsordninger og rabatter, fx:

  • Rabat hos OK, Q8 og F24 
  • Adgang til L&F Fordelsshoppen med massevis af gaveartikler til specialpriser
  • Mulighed for LandmandsPension samt sundheds-, ulykkes- og gruppelivsforsikring via L&F

Se alle de kontante medlemsfordele ved at være medlem af Familielandbruget her

Faktaboks

Familielandbruget er en frivillig forening, som er en del af Danmarks stærkeste landbrugsorganisation, Landbrug & Fødevarer.

Foreningen arbejder aktivt for at bevare så mange bæredygtige landbrug som muligt. Hos Familielandbruget er der plads til alle - både store og små. Alle landmænd kan blive aktive medlemmer, uanset om de driver fuldtidslandbrug, deltidslandbrug eller hobbylandbrug. 

Meld dig ind i Familielandbruget her, og få del i de mange medlemsfordele

Emneord

sponsoreret , Landbrugsrådgivning Syd , Familielandbruget , det gode liv , lokalsamfund

Fra samme sponsor

Forsiden lige nu