Kaos i politiets IT: Nu er bukkejagten i fare

For en gang skyld skal råbukkene ikke bekymre sig om, at det snart er 16. maj.

Normalt skal råbukkene tage sig i agt, når kalenderbladene bliver vendt, og datoen hedder 16. maj. Den dag går jagten ind på de flotteste trofæer, og for bukkejægere er det som juleaften.

Men meget tyder på, at bukkene måske ikke behøver at dukke sig i kornmarken i år. Årsagen er, at det IT-system hos politiet, der skal holde hånd i hanke med våbentilladelserne, er brudt sammen.

Ifølge Danmarks Jægerforbund betyder det, at op mod 15.000 jægere efter al sandsynlighed ikke når at få deres tilladelser inden 16. maj.

Årsagen til IT-systemets sammenbrud, der kan ende med at ødelægge bukke-entusiasternes premieredag, skal findes i en ny bekendtgørelse. Ifølge den skal et jagtgevær registreres i tre dele, og det er angiveligt den manøvre, der fik overbelastet politiets IT-system, så det siden 18. januar kun har sluppet ganske få godkendelser igennem systemet.

Ifølge jægerforbundet er der lige nu antageligvis i omegnen af 17.500 fornyelser af tilladelser, som venter på en sagsbehandling. Dertil kommer et ukendt antal nye ansøgninger til nye våben.

Jægerne har holdt møde med politiet og har forgæves forsøgt at få håndslag på, hvornår man kan forvente problemet løst og tilladelserne ekspederet. På hjemmesiden skriver jægerforbundet:

- Indtrykket oven på mødet er desværre, at ingen i politiet rigtigt kan sige, hvorhenne problemerne ligger. Nok desværre, fordi problemerne er over det hele.

Faktaboks

Jagt i fremgang

  • Ifølge jagtstatistikken blev der sidste år i maj skudt 15.724 råbukke i Danmark. Året før 15.112. For fem år siden 14.574. Kilde: Fauna.au.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle