Kapitalfond køber aktiepost i dansk hestevirksomhed for trecifret millionbeløb

Den tidligere danske OL-rytter Andreas Helgstrand sælger stor aktiepost i sin virksomhed der sælger top dressurheste til velhavende ryttere over hele verden.

Den tidligere danske OL-rytter Andreas Helgstrand sælger stor aktiepost i sin virksomhed Helgstrand Dressage, der sælger top-dressurheste i hele verden.

Helgstrand har på ti år skabt en virksomhed, der nu værdisættes til omkring 800 mio. kroner.

Det skriver Business.dk

Det er ikke hver dag, at en kapitalfond køber sig ind i en hestevirksomhed. Men det er ikke desto mindre, hvad kapitalfonden Waterland gør. I en overraskende transaktion køber Waterland kontrollen med den danske ridesportsvirksomhed Helgstrand Dressage for et stort millionbeløb. Målet er nu at gøre virksomheden til global markedsleder inden for træning og avl af dressurheste.

Parterne oplyser ikke købsprisen, men et godt bud er, ifølge Business.dk, at Waterland betaler omkring 400 mio. kroner for at få kontrollen med virksomheden, som dermed værdisættes til 700-800 mio. kroner. Andreas Helgstrand fortsætter som betydelig mindretalsaktionær og direktør.

Selv om pengene er gode, har det været en svær beslutning for Andreas Helgstrand at sælge en stor del af livsværket.

"Det har været en kæmpesvær beslutning. Det er jo samtidig mit hjem, og det går supergodt. Det er ikke, fordi vi ikke kan klare det alene, men jeg har i de seneste par år gået og tænkt lidt på, hvor langt man egentlig kan komme i den her hesteverden", siger Andreas Helgstrand, som driver virksomheden fra sit gård i Vodskov i Nordjylland, hvor han også bor sammen med sin familie.

Helgstrand Dressage har haft eksplosiv vækst siden virksomhedens opstart i 2008. På nær det første år har virksomheden haft en tocifret millionomsætning og det helt store spring skete fra 2011/12 til 2012/13 da bruttoresultatet sted fra 24,4 mio. kr. til 43,6 mio. kr.

I det senest aflagte regnskab i 2016/17 lød overskuddet på 68, 5 millioner kroner. Virksomhedens egenkapital lød pr. 30. juni 2017 på 249 mio. kr.

Andreas Helgstrand fortalte i 2017 til landbrugsavisen.dk at han engagerede ansatte er en væsentlig årsag til virksomhedens succes.

"Jeg har nogle fantastiske medarbejdere", sagde han.

Helgstrand Dressage har 70 medarbejdere og omsætter for cirka 400 mio. kroner årligt og tjener 80-100 mio. kroner på bundlinjen i det seneste endnu ikke offentliggjorte regnskab.

Været modige

Lige fra begyndelsen har virksomhedens koncept været at sælge dressurheste i absolut topklasse til velbjergede kunder i hele verden. Og på ganske få år er det lykkedes, i en svær branche, at opnå et renommé, som en af de absolut bedste når det gælder indkøb af fremtidens dressurstjerner.

Andreas Helgstrand køber føl eller ungheste på auktioner eller direkte fra avlere, primært i Europa, og videreuddanner dem, hvorefter de sælges - ofte til to-cifrerede millionbeløb.

Han peger netop på, at hans gode varelager af kommende stjerner er det, der gør overskuddet muligt.

"Vi har været modige og har turde købe de allerbedste heste", siger han.

Og netop det at tage rundt i verden og se på føl og heste og købe de kommende stjerner, ser Andreas Helgstrand, i følge Business.dk, meget frem til.

Det har aldrig været meningen at han skulle sidde i møder hele dagen.

Satser i Florida

Tilbage i november 2017 købte Helgstrand Dressage en farm i Wellington i Florida og åbnede en ny afdeling af virksomheden.

Afdelingen i Florida har plads til 40 heste og Wellington i Florida er et sandt dressurmekka og trækplaster for velbjergede hestefolk, og mange topryttere fra hele verden træner i vintermånederne i Florida, hvor der er en tætpakket stævnekalender.

I februar i år åbnede Andreas Helgstrand ligeledes en salgsstald i Tyskland.

Også hingstestation

Ud over køb, salg og undervisning, har Helgstrand Dressage en hingstestation, hvor der er indtægter fra salg af sæd fra avlshingste, som samtidig er topsportsheste.

"Det er et godt markedsføringsvindue, men indtægterne udgør under fem procent af vores indtjening", sagde Andreas Helgstrand til landbrugsavisen.dk i 2017.

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle