Kapitalfond laver nyt, stort opkøb i landbrugssektor - nu fra DLG

DLG-koncernen sælger aktiemajoriteten i blomstergruppen GASA Group til investeringsselskabet Erhvervsinvest. Frasalget af GASA Group sker som led i DLG's strategiske fokus på kerneforretningen.

DLG-koncernen har indgået en aftale med investeringsselskabet Erhvervsinvest om salg af 80 pct. af aktierne i datterselskabet Gasa Group. Koncernen distribuerer blomster til alle europæiske markeder og har en omsætning i omegnen af to mia. kr.

Erhvervsinvest har lavet flere opkøb i landbrugssektoren. De har inden for det sidste år købt gyllevirksomheden Agrometer og redskabsproducenten Bogballe.

Salget af Gasa Group er det seneste i en række frasalg, der har fokuseret DLG-koncernens aktiviteter inden for de tre kerneforretninger - Grovvarer, Vitaminer & Mineraler samt Service & Energi.

DLG's omfangsrige organisationsdiagram af datterselskaber er dermed de seneste år blevet hele 13 virksomheder lettere.

Gasa Group har været ét af to tilbageværende selskaber, som fortsat var til salg. Den anden er den resterende del af Kongskilde - nemlig industridelen der laver maskiner til blandt andet kornbehandling og papirindustrien. Hverken Kongskildes industridel eller Gasa Group har DLG dog haft travlt med at sælge, eftersom, de begge er velkørende forretninger.

Genoprettede virksomheden

DLG har været medejer af Gasa Group siden 2007, hvor blomsterkoncernen havde lidt store tab og var truet på livet.

Siden har DLG løbende købt op, og for to år siden, i 2015, tvangsindløste DLG de syv procent af aktierne, som 200 gartnerier ejede.

"Vi har været ejere af GASA Group siden 2007 og har sammen med medarbejdere og ledelse formået at vende Gasa Group til den veldrevne og profitable virksomhed, den er i dag, hvilket vi er meget stolte over. Samtidig har vi ikke lagt skjul på, at vi ikke er de rigtige langsigtede ejere. Vi er derfor glade for at have fundet den rette køber, der fortsat vil udvikle og videreføre virksomheden med DLG som mindretalsaktionær," siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen og formand for bestyrelsen i Gasa Group.

DLG’s blomsterforretning præsterede i 2016 en rekordhøj indtjening på 28 mio. kr. for året, og også i dette års første halvår er blomsterbenet i topform. Her ligger årets resultat nemlig på samme rekordhøje niveau som tidligere, og det til trods for at marginerne har været lavere i den forgangne periode. Omsætningen ligger på omtrent to mia. kr.

Kapitalfond vil øge salg

Erhvervsinvests managing partner og direktør, Thomas Marstrand, siger, at Gasa Group er en god og veldrevet virksomhed med stærke værdiskabende produkter og løsninger.

"Virksomheden har en attraktiv position på det europæiske marked, og vi ser et betydeligt potentiale for forsat organisk vækst gennem yderligere salgsfokus. Vi ser frem til i samarbejde med DLG, ledelsen samt medarbejderne, at bidrage positivt til Gasa Group's forsatte udvikling," udtaler Thomas Marstrand, managing partner i Erhvervsinvest.

Ny direktion

I forbindelse med salget overgår GASA Group's adm. direktør, Niels Søren Rasmussen, til et ledende job i DLG, hvor han også tidligere i sin karriere har været ansat.

"Som CEO har Niels Søren Rasmussen ydet en fantastisk indsats. Derfor har det også i forbindelse med salgsplanerne i længere tid været vores mål at udnytte hans kompetencer i DLG-koncernen," siger Lars Sørensen.

Direktionen i Gasa Group vil herefter i fællesskab bestå af Daniél Vesterlund og Claes Riber, der begge hidtil har været en del af direktionen af Gasa Group.

I forbindelse med ejerskiftet indtræder desuden som ny bestyrelsesformand H.C. Madsen, tidligere administrerende direktør Danske Spil, Coop og IKEA Danmark. Derudover forsætter Lars Sørensen, finansdirektør i DLG-koncernen, i bestyrelsen af Gasa Group.

 

Faktaboks

q

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle