Kapitalfond og bestyrelsesformand køber sig ind i Washpower

Washpowers bestyrelsesformand og kapitalfonden Vækst-Invest II har købt 40 procent af aktierne i Washpower.

Washpower har fået nye medejere i form af den nuværende bestyrelsesformand Jørgen Yde Jensen, der har haft en mangeårig karriere som topchef i ventilationsvirksomheden Skov, og kapitalfonden Vækst-Invest II, der hører til i Aalborg.

Det skriver Washpower i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår af 40 procent af aktierne i selskabet, der er kendt for vaskerobotter til blandt andet grisestalde og kyllingehuse, er solgt for at sikre et ønske om en fremtidig vækst og udvikling af virksomheden.

Baggrunden for beslutningen er, at de nuværende ejere ønsker en partner, som kan være med til at videreudvikle Washpower og sikre den forsatte udvikling og vækst. I forbindelse med udvidelse af ejerkredsen ansættes en ny administrerende direktør som afløser for Glenn Pedersen.

De to stiftere Glenn Pedersen og Jakob Søndergaard fortsætter som medejere

- Det har været vigtigt for os, at den udvidede ejerkreds består af mennesker med holdninger som vi kan se, vil fungere hos Washpower. Vores værdisæt og tankegange passer rigtig godt sammen, og vi ser meget frem til det kommende samarbejde. At vi samtidig har fået vores bestyrelsesformand, Jørgen Yde Jensen, med i ejerkredsen styrker bare vores tro på at vi har fået sat det helt rigtige hold til, at drive Washpower frem mod den globale vækst som det fortjener, siger de i pressemeddelelsen. 

Washpower er den sjette investering for Vækst-Invest II, der især hæfter sig ved Washpowers skalérbarhed og globale potentiale.

Vækst-Invest II ser frem til at være med til at videreudvikle Washpower ønsker at have fokus på vækst på både top- og bundlinje.

- Vi er meget imponerede over den rejse Glenn, Jakob og hele holdet i Washpower har været på siden 2016. Vi har fulgt virksomheden i en del år, og har gennem det seneste år haft en god dialog med Glenn og Jakob. Kemien og dialogen omkring den fremtidige udvikling af Washpower har bekræftet os i, at virksomheden har nogle fantastiske udviklingsmuligheder både geografisk og produktmæssigt. Især hæfter vi os ved virksomhedens skalérbarhed og globale potentiale. Vi glæder os til at bistå dem med at fortsætte den flotte udvikling, siger Jeppe Hoff Nyby, partner i Vækst-Invest II

De to stiftere af Washpower, Glenn Pedersen og Jakob Søndergaard, har formået på få år at gøre Washpower til en særdeles fremgangsrig virksomhed med salg til flere end 30 lande i og udenfor Europa og har senest i 2022 etableret et salgs- og servicesetup i USA.

/sha, mebo

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle