Karen Hækkerup: I er stadig verdens bedste landmænd

Karen Hækkerup, ny adm. dir. i Landbrug & Fødevarer, åbnede delegeretmødet.

Delegeretmøde: »I ER verdens bedste landmænd. Det mener jeg stadigvæk og derfor står jeg nu her sammen med jer. Og lad os nu få den sandhed ud til endnu flere!«

Sådan lød det fra Landbrug & Fødevarers nye adm. direktør Karen Hækkerup, da hun her til morgen åbnede Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning efter en kort velkomst af Landbrug & Fødevarers formand Martin Merrild.

I sit indlæg forsikrede Karen Hækkerup, at hun er kommet for at slå rod i Landbrug & Fødevarer og ikke er kommet for en lige så kort bemærkning, som da hun sidste år var fødevareminister i fire måneder.

Hun understregede samtidig i sin tale sin helhjertede opbakning til Landbrug & Fødevarers politiske linje og Den nye Fortælling.

»Jeg takkede ja til jobbet i Landbrug & Fødevarfer, fordi Landbrug & Fødevarer er en professionel organisation, som ved, at politiske resultater opnås ved en dialogsøgende linje, hvor man overbeviser politikerne med argumenter, hvis man vil lyttes til. Og det gælder ikke kun overfor politikerne, men også helt ud til den danske befolkning,« sagde Karen Hækkerup.

Stå sammen om kerneværdier

Karen Hækkerup sendte også et politisk signal om hjælp til landbruget under ruslandskrisen.

»Når Ruslandskrisen rammer, så HAR vi brug for hjælp,« sagde ehun.

»Kære alle sammen, jeg er ikke blind for, at vi står i en vanskelig situation, et rigtigt stormvejr med krisen med Rusland, lavere indtjening. Men i sådan en situation er det vigtigt, vi står sammen om vore kerneværdier. Vi må ikke miste troen på, at vejen til indflydelse går gennem dialog og politiske kanaler, ikke ved at bryde landets love,« sagde Karen Hækkerup.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle