Kemifirma beder landmænd hylde biodiversitet - med præmie i sigte

De bedste ideer for at styrke mangfoldigheden i mark og krat kan komme med i en ny konkurrence.

Et kemifirma og et teknologifirma, der går sammen om at hylde biodiversiteten, fordi naturen har brug for en hjælpende hånd. Det ville nok ikke have sket for 20 år siden.

Ikke desto mindre er Syngenta og FauraPhotonics gået sammen om en konkurrence for de danske landmænd, der gør noget godt for at hjælpe biodiversiteten på deres bedrifter. 

"Er du en initiativrig landmand? Har du gode ideer til at øge biodiversiteten på din bedrift, og vil du hjælpe med at inspirere andre?" Sådan lyder spørgsmålene fra Syngenta og FauraPhotonics til alle landmænd - og der er præmie på spil: Vinderen får mulighed for at gøre brug af FaunaPhotonics intektsensor i et år.

Mange gør en forskel

"Vi ved, at mange landmænd allerde gør en stor forskel og har gode, skæve og geniale ideer til, hvordan man kan fremme biodiversiteten. Det behøver ikke være stort og avanceret, og både konventionelle og økologer kan deltage", som der står i pressemeddelelsen.

Blomsterstriber, bihoteller, kvasbunker eller noget helt andet kan indgå som bidrag i konkurrencen. Blot skal det være tænkt på en anderledes måde, og være med til at inspirere andre landmænd til at sætte gang i lignende initiativer.

FaunaPhotonics, der arbejder med nye metoder til monitorering af flyvende insekter, ser det som et vigtigt initiativ i forhold til at sætte fokus på biodiversitet i Danmark.

"En stor del af vores arbejde går ud på at forstå og kortlægge biodiversitet forskellige steder i verden. Derfor ser vi også behovet for at passe på biodiversiteten”, siger Kiri Miyaca Fløistrup, agronom hos FaunaPhotonics.

"Vi håber derfor på, at initiativet vil motivere landmænd til at dele deres gode idéer og forhåbentlig også inspirere andre landmænd til at gøre det samme”, siger Carina Christine Skovmøller, Head of Sustainability & Press, Syngenta Nordic.

Bedømmelse

Et dommerpanel udpeger vinderen, men vil man være med, skal man sende sit bidrag inden 20. november 2020. Kåringen finder sted i slutningen af december.

Faktaboks

Sådan deltager du:

Bedrivelse af en aktivitet (maks 200 ord)

En kort video (maks 2 min)

Billeder uden personer (maks 5 stk.)

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle