Kendt landmand og EU-politiker står op for LGBT-rettigheder

”Det handler om menneskerettigheder”, siger gdr. Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet. Han var med i debat-teltet med regnbueflaget ved Copenhagen Pride mandag.

Regnbueflaget vajede fra toppen af Axelborg og det farverige flag dannede også baggrunden i debatteltet, da Asger Christensen, landmand fra Kolding og medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, mandag deltog som paneldeltager ved Copenhagen Pride.

Her var han sammen med bl.a. to andre danske EU-parlamentarikere, Kira Peter-Hansen (SF) Karen Melchior (RV) og LGBTI-programleder Helle Jacobsen fra Amnesty Internationel, inviteret til at tale om, hvorvidt EU gør nok for at forsvare seksuelle minoriteters rettigheder i EU.

"Som bondemand vil jeg godt være med til at forsvare de grundlæggende menneskerettigheder for minoriteter – uanset om det er seksuelle minoriteter eller andre mindretal", siger Asger Christensen.

Også problemer i Danmark

I EU har lande som Polen og Ungarn fået kritik for at gøre livet svært for seksuelle minoriteter, bl.a. ved at ved at proklamere ”LGBT-frie zoner”.

Men  progressive lande som Danmark kan heller ikke sige sig fri for at diskriminere, siger Asger Christensen.

Hans yngste søn Simon er homoseksuel og blev for et par år siden overfaldet i et S-tog sammen med sin ven.

”Man har også hørt om en kendt fodboldspiller, som oplever homofobiske tilråb fra tilskuerne. Hvad er det dog for noget”, siger Asger Christensen.

”Den slags gør, at jeg gerne vil være med til at give mit lille bidrag til, at vi får talt om tingene. Selvfølgelig ekstra aktualiseret af, at min søn er homoseksuel og på egen krop har oplevet diskrimination og afstandtagen”.

Det personlige gør indtryk

Asger Christensen blev for halvandet år bestyrket i, at det flytter noget, når mennesker af kød og blod står frem og fortæller deres egen historie.

Det gjorde han selv og hans familie i LandbrugsAvisen for halvandet år siden, hvor både sønnen Simon og Asger Christensen og hans hustru Inge Schelde fortalte om dét at være homoseksuel i en landmandsfamilie.

”Jeg har aldrig oplevet større respons end den, jeg fik på LandbrugsAvisens artikel”, siger Asger Christensen.

Stærke reaktioner

Han oplevede bl..a på kvægkongressen, kort efter artiklen var bragt, at granvoksne landmænd faldt ham om halsen og delte deres egne familiehistorier med tragiske eksempler på homoseksuelle familiemedlemmer, der havde haft det svært i deres liv på grund af omgivelsernes reaktioner og afstandtagen. Det samme skete, da han deltog på et stort Venstre-møde.

”Reaktionerne fortalte mig, at vi har altså stadigvæk en stor opgave i Danmark”, siger Asger Christensen.

Axelborg flagede

Asger Christensen glædede sig derfor ekstra, da han mandag, på sin vej fra Rådhuspladsen til Hovedbanegården, så, at landbrugets egen højborg, Axelborg, også var med til at hylde mangfoldigheden med regnbueflaget.

”Jeg blev sgu så glad, da jeg så det. Det var ikke sket for 10 år siden”, siger Asger Christensen.

Vigtig begivenhed

"Priden er en vigtig begivenhed, som er med til at stadfæste Danmark som et land med frihed til forskellighed, og det er godt at se den store opbakning overalt i bybilledet. Det vil vi naturligvis også gerne tage del i, og derfor flager Axelborg endnu en gang med regnbuefarverne i disse dage,” forklarer kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer Lasse Bastkjær Jensen.

 

Opdateret 18.8. kl. 13.00 med udtalelse fra L&F.

Relaterede

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle