Kendte milliardærer investerer i kunstigt kød fra laboratorier

Milliardærer og kapitalfonde har skudt mere end en milliard ind i virksomheden Memphis Meat, der udvikler kød i laboratorier.

Virksomheden Memphis Meat, der arbejder med laboratoriefremstillet kød, oplyste i denne uge, at den har rejst mere end en milliard kroner, eller 161 mio. dollars, i ny kapital til virksomheden og dens arbejde med at udvikle kød fremstillet af celler taget fra dyr.

Blandt investorerne er kendte milliardærer som Richard Branson, Bill Gates og Kimbal Musk (lillebror til teslastifteren Elon Musk), samt en række kapitalfonde.

Det skriver det franske landbrugsmedie La France Agricole.

Vil bygge fabrik

I følge La Fance Agricole vil Memphis Meat, der har sæde i Berkeley, Californien, bl.a. bruge kapitalen til at bygge en ny fabrik og til at markedsføre sine produkter.

Endnu er produktionsomkostningerne ved at fremstille kunstigt kød på basis af stamceller fra diverse dyrearter dog så høje, at der ikke er markedført nogen produkter.

Første kunst-burger 2013

Den første laboratorie-fremstillede burger, fremstillet af stamceller fra køer, blev præsenteret af den hollandske forsker Mark Post i 2013.

Flere nystartede virksomheder er siden kommet ind i nichen, skriver La France Agricole.

Blandt de mest kendte er virksomhederne Impossible Foods og Beyond Meat, som dog i modsætning til Memphis Meat satser på at udvikle plantebaserede alternativer til kød.

Impossible Foods har bl.a. allieret sig med Burger King, mens Beyond Meat har indgået partnerskab med bl.a. Subway og McDonald’s.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle