Kilde: Tunge V- og K-folk arbejder på at redde Eva Kjer

Der forhandles på højtryk for at redde ministeren, regeringen og de konservative.

Politikere fra både Venstre og Konservative forsøger at redde situationen, så Eva Kjer Hansen (V) kan blive siddende som miljø- og fødevareminister. Det oplyser en konservativ kilde tæt på folketingsgruppen.

Ifølge kilden, der ønsker at være anonym, fordi der arbejdes intenst med forhandlingsforslag, pågår intense forhandlinger mellem politikere i K og V for at løse sagen.

Den anonyme, konservative kilde er selv utilfreds med partitoppens ageren. Politikeren mener, at den konservative ageren er kaotisk, uacceptabel og helt unødvendigt fra konservativ side.

"Det ligner udygtighed og personfnidder," siger den anonyme, konservative kilde til Landbrugsavisen.dk.

Politikeren undrer sig over, hvorfor folketingsgruppen pludselig kommer i tanker om, at de er blevet snydt flere måneder efter, at forhandlingerne om landbrugspakken er slut. Skulle det være, ville det normale have været at gå direkte til Venstre frem for til pressen, mener han. I stedet har Rasmus Jarlov formået at vække alle kritikere af landbruget, lyder kildens kritik.

Erling Bonnesen, landbrugsordfører for Venstre, afviser at kommentere sagen. Han henviser til, at forhandlinger om Eva Kjer Hansen ligger i statsministeriet.

"Det er oplagt, at Venstre gerne vil forhandle," siger Erling Bonnesen til Landbrugsavisen.dk.

Søren Pape Poulsen, partileder for De Konservative, udtaler onsdag ved frokosttid, at kravet om ministerens afgang står fast.

"Jeg har sagt klart og tydeligt til statsministeren. Lars, jeg bakker op om dig som statsminister. Jeg har ikke længere tillid til fødevareministeren," siger De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på vej ind til et gruppemøde ifølge Ritzau.

Det er ikke lykkedes Landbrugsavisen.dk at få en kommentar fra den konservative folketingsgruppe angående kritikken om, at der er tale om personfnidder og udygtighed, men på Facebook skriver Rasmus Jarlov, partiets landbrugsordfører, at han står ved kritikken.

Han kritiserer, at de øvrige borgerlige partier ifølge ham har krævet, at Konservative skulle erkende, at der var tale om retvisende tal. Rasmus Jarlov henviser til forskernes kritik af kvælstoftabellen - og holder fast i, at ministeren over for Folketinget og offentligheden har fremlagt tal, der ikke var retvisende.

"Konservative er ikke med i en klub, hvor vi borgerlige slår os sammen om at stikke offentligheden en plade og skjule konsekvenserne af politiske beslutninger," skriver Rasmus Jarlov på Facebook.

Jarlov: Kilden kan ikke være tæt på folketingsgruppen

Rasmus Jarlovs kommentar til kritikken er, at det ikke kan være en kilde, der er meget tæt på folketingsgruppen.

Han er desuden meget forundret over, at Eva Kjer Hansen ikke er trådt tilbage endnu.

"Det er meget usædvanligt, at de mener, det er en forhandlingssituation," svarer han på spørgsmålet om, hvor vidt statsminister Lars Løkke Rasmussen kan klinke skårene og få opbakning til Eva Kjer Hansen igen.

Han understreger, at de konservative ikke har i sinde at vælte regeringen.

"Det normale er at en minister træder tilbage, når der ikke er tillid til hende. Men vi kan ikke forhindre regeringen i at træde tilbage," siger han.

Opdateret onsdag d. 24. februar kl. 11.50 med kommentarer fra Søren Pape Poulsen fra Ritzau og Rasmus Jarlov fra Facebook.

Opdateret onsdag d. 24. februar kl. 18.00 med kommentarer fra Rasmus Jarlov.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle