Kina fortsætter med at trække europæisk grisekødseksport ned

Kina og Vietnam trækker den europæiske grisekødseksport ned, mens en række andre lande køber mere grisekød fra EU.

Kinas import af grisekød fra EU er fortsat vingeskudt. Efter årets første ni måneder er importen faldet med 50 procent til 1,04 millioner tons.

Det beretter Markedsnyt for grisekød.

Vietnam, der er den 8. største aftager af grisekød fra EU, har i samme periode indkøbt 38 procent færre ton grisekød, men mange andre lande anført af Filippinerne, Japan, Sydkorea og Australien har løftet deres import af grisekød fra EU ganske betragteligt, men altså ikke nok til forhindre en tilbagegang for grisekødseksporten ud af EU på 20 procent.

Danmark er ifølge den seneste opgørelse fortsat næststørste grisekødseksportør ud af EU med 525.000 ton efter ni måneder af 2022 mod 663.000 ton i samme periode sidste år. Det er en tilbagegang på 21 procent.

Spanien, der er EU's største grisekødseksportør, er gået tilbage med 22 procent til en eksport på 1,1 mio. ton grisekød.

Holland, der er den tredjestørste eksportør, er gået syv procent tilbage til 497.000 ton.

Vietnams tilbagegang for import af grisekød fra EU hænger godt sammen med, at landet, der tidligere har været hårdt ramt af afrikansk svinepest, har forøget sin grisebestand med 13,6 procent på et år. Slagtningerne er tilsvarende steget 5,8 procent efter de første tre kvartal af 2022.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle