Kina giver grønt lys til vigtig valle-import

Kina har åbnet for import af restproduktet permeat fra ostevalle, og det glæder Arla Foods Ingredients, der kalder det en "vigtig åbning".

Valle-permeat kan nu eksporteres til Kina til brug i fødevarer og drikkevarer, og den nyhed bifalder Arla Foods Ingredients - Arlas lille, men yderst lukrative forretning, der handler med valle og ingredienser. 

Valle-permeat er et restprodukt af ostevalle.

Den 15. maj 2020 offentliggjorde Kina en officiel sikkerheds- og kvalitetsstandard til anvendelse af permeatpulvere til fødevareforarbejdning. Det er ifølge Arla et tegn på, at dets marked er klar til at acceptere import af ingrediensen med øjeblikkelig virkning.

Udviklingen kommer som et resultat af en nylig handelsaftale mellem USA og Kina. Standarden gælder dog globalt, og permeat fra ethvert land kan eksporteres til Kina, forudsat at den opfylder kravene.

Det er vigtigt, understreger Henrik Jacob Hjortshoej, leder af salgsudvikling, mad hos Arla Foods Ingredients.

"Åbningen af ​​det kinesiske marked for import af permeat er meget vigtig for den globale mejeriingrediensindustri. Efterspørgslen efter permeat stiger hurtigt i Kina, ligesom over hele verden", udtaler han i en pressemeddelelse.

Arla Foods Ingredients er en af ​​verdens største leverandører af vallepermeat med produktionsfaciliteter i EU og Argentina.

Vallepermeat er et mælkefast stof med ca. 80 procent lactoseindhold. Brugt som et bulkmiddel er det en meget omkostningseffektiv erstatning for skummetmælkspulver, lactose og sød vallepulver.

Permeat bruges i stigende grad af multinationale mærker, især i kategorier som chokolade og kiks, men også i varme drikke, mejeri og desserter. Undersøgelser viser, at antallet af nye produkter, der indeholder vallepermeat, er mere end fordoblet i de seneste år fra 169 i 2015 til 387 i 2019.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle