Kina mere end fordobler import af svinekød

Kina har i første halvår af 2020 mere end fordoblet sin import af svinekød. Dansk svinekødseksport til Kina buldrer også frem.

Kina er med al tydelighed ikke kommet fri af sin afhængighed af andre landes svinekød.

Afrikansk svinepest har i forvejen gjort et godt indhug i landets svinebestande, og for tiden fortsætter importen af svinekød med at stige og stige.

Tal, som nyhedsbrevet Markedsnyt for grisekød bringer, viser, at kineserne i årets første seks måneder har øget importen af fersk og frosset svinekød fra 818.703 til 2.074.136 ton.

Det svarer til en fremgang på 153 procent.

USA har mangedoblet sin eksport til Kina og solgte fra januar til og med juni 407.825 ton fersk og frosset svinekød. Usa er dermed den største eksportør foran Spanien (370.670 ton) og Tyskland (293.646 ton).

Danmark har også haft meget stor andel i det store eksporteventyr til Kina og er vækstet 253 procent til 179.856 ton. Dermed indtager Danmark en femteplads blandt de største eksportører af svinekød til Kina.

På biproduktsiden er Danmark også godt med med et salg på 80.234 ton og en øjeblikkelig fjerdeplads blandt de største eksportører.

Kinas samlede import af biprodukter er på et år steget knap 32 procent. 

Nedtur i Japan

Mens der er solid fremgang for dansk svinekød i Kina, er billedet knap så positivt på det japansk marked, hvor den totale mængde af dansk svinekød i årets første seks måneder er skrumpet ind med 31,9 procent trods et marked, der totalt set kun er gået 0,6 procent tilbage.

Danmark er dog fortsat en vigtig aktør for japansk import af svinekød ved at være den femtestørste eksportør.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle