Kina omstiller sin svineproduktion i stor stil

Kinas svineproduktion går fra baggårdsproduktion til større familiebrug. De kinesiske myndigheder har gjort svineproduktionen til en del af landets nationalsikkerhed, fremgår det af ny markedsrapport.  

Hvad Kina gør med sin svineproduktion, der næsten blev halveret efter talrige udbrud af afrikansk svinepest, har stor bevågenhed i mange lande, som nyder godt af en stor eksport af svinekød til kineserne, men som samtidig er spændte på, om eksporten kan fortsætte i samme omfang.

I en markedsrapport beretter Lyle L. Jones, der er salgsansvarlig i Kina for det canadiske genetikfirma Genesus, om en kinesisk svineproduktion, der fortsætter sin retning væk fra mange tusinde baggårdsproduktioner til større familiebrug og store koncerner, der driver svineproduktion.

"I dag er familiegårde det nye koncept i den kinesiske industri, og den kæmper mod de små baggårdsproduktioner. Mens baggårdsproduktioner producerer til eget forbrug, er familiegårdene kommercielt drevne forretninger ejet af familier", siger Lyle L. Jones.

Grise på 26. etage

En anden trend, der præger den kinesiske svineproduktion, er svinebrug i mange etager, som kræver mindre jord. Det er store koncerner som New Hope og Wens, der bygger store svineproduktioner i mange etager. Den højeste, der er på tegnebrættet, er på 26 etager.

Efter sammenbruddet i den kinesiske svineproduktion har de kinesiske myndigheder været optaget af at genopbygge landets svineproduktion, der er gjort til en del af landets nationale sikkerhedsstrategi og ventes at modtage støtte fra styret. 

Ifølge Lyle L. Jones fortsætter produktionen med at blive genetableret. Det forventes, at forsyningen af svinekød fra kinesiske producenter i foråret 2021 er steget med 30 procent på et år. I årets første ni måneder er 12.500 nye svinegårde begyndte at producere grise, mens 13.400 tomme svinegårde er kommet tilbage i produktion.

Ved udgangen af september var Kinas svinebestand på 370 mio. styk, hvilket er 84 procent af niveauet ved udgangen af 2017, hvor landet endnu ikke var ramt af afrikansk svinepest. Niveauet for avlssøer er 38,22 mio. styk. svarende til 86 procent af niveauet i 2017.

Trods en tilbagevenden til større kinesiske selvforsyningsgrad finder Lyle L. Jones trøst i, at der sker en øget urbanisering i Kina, Folk i landområderne spiser kun 70 procent af den mængde svinekød, som folk i byerne konsumerer. 

Alene øget urbanisering forventes at give et øget forbrug af svinekød på 700.000 ton, mens en forventet befolkningsvækst på 60 mio. mennesker, der gennemsnitligt har et forbrug på 41,5 kg svinekød årligt, kan øget svinekødsforbruget med 2,5 mio. ton.   

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle