Kina sætter lagre af grisekød på auktion før vigtig helligdag

Den kinesiske regering er opsat på at holde priserne på grisekød under kontrol før vigtig helligdag, melder medie.

I et forsøg på at holde priserne på grisekød i ro, vil den kinesiske regering nu sætte større mængder af grisekød fra regeringens egne lagre på auktion. Det skriver The Guardian.

Helt konkret meldes der ifølge det britiske medie om salg i denne uge af hele 10.000 tons grisekød. Løseligt regnet er det over 100.000 slagtede grise, der sælges ud fra lagerbeholdningerne. Det sker ifølge China Merchandise Reserve Management Center, myndigheden der styrer beholdningen, ved en auktion, hvor hver budgiver maksimalt kan købe 300 tons.

Den store auktion sker lige op til en vigtig politisk helligdag, nemlig 70-året for stiftelsen af den kinesiske folkerepublik den 1. oktober.

Utilfredshed med prisstigninger

Netop grisekød er en vigtig råvare i Kina. Indtil eksplosionen i udbredelsen af den frygtede afrikanske svinepest (ASF) sidste år, rummede landet halvdelen af hele verdens svinebestand. Præcis hvor mange grise, der er døde som følge af sygdommen, er ikke kendt, men det anslås, at bestanden er reduceret med mindst 30 procent.

Der har de seneste måneder været forlydender om utilfredshed med de store prisstigninger på grisekød i flere regioner - og at der nogle steder skulle være tale om knaphed.

Ifølge The Guardian har Kina både på stats- og regionalt niveau lagre af grisekød. Men hvor store disse er, er en statshemmelighed, skriver mediet.

De kinesiske myndigheder har i flere tilfælde udtalt, at man bekæmper prisstigninger på grisekød og også vil tage omfattende tiltag for at sikre forsyningen på grisekød trods udbredelsen af ASF.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle