Kina vil slå hårdere ned på ulovlige vacciner mod afrikansk svinepest

Kinesiske forskere mistænker, at nye varianteraf afrikansk svinepest er opstået ved brug af ulovlige vacciner.

Det kinesiske landbrugsministerium har meddelt, at man vil forstærke indsatsen mod ulovlige vacciner mod afrikansk svinepest.

Det skriver Markedsnyt for grisekød med henvisning til en nyhed hos Reuters.

Ifølge ministeriet er det nødvendigt at slå hårdere ned på både produktion og salg af ulovlige vacciner for at sikre en genopbygning af svineproduktionen.

Der kommer stadig flere rapporter fra Kina om stigende problemer i svineproduktionen med nye varianter af afrikansk svinepest og andre sygdomme. Både myndigheder og forskere mistænker, at de nye varianter er et resultat af enten brug af ulovlige vacciner eller naturlige mutationer af afrikansk svinepest.

Derfor opfordrer det kinesiske landbrugsministerium de lokale myndigheder til at tage øge antallet af stikprøver og kontroller samt indrapportere alle resultater til veterinærmyndigheder. Desuden skal der fra de lokale myndigheder straffes hårdere ved overtrædelser med falske vacciner.

Tilbage i august blev der indført ny lovgivning, der skulle slå ned på ulovlige vacciner med afrikansk svinepest. Det er denne lovgivning, der nu bliver yderligere strammet.

Ifølge ”Global AgriTrends” er mellem 7 - 8 mio. søer døde i Kina over de sidste 6-8 uger i en ”anden bølge” af afrikansk svinepest.

”Genesus” beretter i deres seneste ”nyhedsbrev”, at rapporter fra Kina taler om, at mere end 15 pct. af Kinas søer er blevet slagtet i de seneste tre måneder som følge af problemer med afrikansk svinepest. Dermed mener flere kilder, at der stadig er lang vej før Kina har fået genopbygget sin svinebestand.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle