Kinas import af EU-svinekød fortsætter sit fald

Kinas efterspørgsel på europæiske svinekød er ikke, hvad den har været. Tilbagegangen nærmer sig ti procent på et år.

Forventninger om, at Kina igen kaster sig over en øget import af svinekød som følge af lukninger af kinesiske besætninger, bliver endnu ikke indfriet.

Det vidner den seneste eksportopgørelse over europæiske svinekød, som EU opgør hver måned.

Frem til og med august var eksporten af svinekød steget med ni procent, men en måned senere er fremgangen blot på seks procent i totale mængder.

Det er igen Kina, der trækker læsset i den forkerte retning. Landets import af svinekød fra EU var efter årets første otte måneder gået fem procent tilbage, men efter ni mpneder er tilbagegangen opgjort til ni procent. I mængder har eksporten til Kina været på 2.091.464 tons frem til 1. oktober 2021. Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Filippinerne, der er den næststørste aftager af svinekød fra EU, fortsætter den meget høje importfremgang, der trods en mindre tilbagegang, fortsat lyder på 155 procent over niveauet for samme periode af 2020. I årets første ni måneder har Filippinerne aftaget 257.988 tons svinekød fra EU.

På tredjepladsen indfinder Japanerne sig med 234.982 tons indkøbt svinekød fra EU. Det er en mindre tilbagegang på en procent.

Spanien er fortsat den klart største eksportør af svinekød i EU. Landet står efter årets første ni måneder til en fremgang på 23 procent målt i mængder svinekød. Nummer to, Danmark, er foreløbigt gået frem med 15 procent.

Markedsnyt for grisekød anfører, at det er eksporten af traditionelle udskæringer til Kina, der oplever et fald, mens eksporten af biprodukter til Kina er mere stabil.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle