Kinas svinebestand er skrumpet en fjerdedel

Bestanden af kinesiske svin fortsætter med at falde som følge af udbrud af afrikansk svinepest. Kun få tilfælde af sygdommen omtales.

Det går stadig den gale vej for Kinas svinebestand.

Siden udbruddet af afrikansk svinepest, der har ramt landets svinepopulation hårdt, er antallet af svin faldet og faldet.

De seneste tal fra Kina, som Pig Progress har set nærmere på, viser, at bestanden i en opgørelse for juni måned er dykket med 25,8 procent i forhold til juni 2018.

Sobestanden er endnu hårdere ramt, idet den er opgjort til at være 26,7 procent mindre end i juni 2018.

Det er en forværring af situationen fra en tilsvarende opgørelse fra maj, da svine- og sobestanden lå henholdsvis 22,9 og 23,9 procent lavere end året før.

Trods de betydelige fald i produktionsomfanget, fortsætter antallet af rapporterede udbrud med afrikansk svinepest at forblive på et lavt niveau.

Pig Progress rapporterer om et tilfælde i Hubei-provinsen 17. juli, hvor der senest har været et tilfælde 21. marts. To andre udbrud har fundet sted i starten af juli i den sydlige Guangxi-provins på to gårde med 135 kilometers afstand.

En af forklaringerne på de få konstaterede tilfælde med afrikansk svinepest kan ifølge Pig Progress muligvis forklares med, at de kinesiske svineproducenter er blevet lovet kompensation af de centrale myndigheder for deres syge dyr, men at det er de lokale myndigheder, der skal betale trods manglende midler. Derfor bliver mange udbrud ikke rapporteret, og grisene bliver i mange tilfælde alligevel sendt til slagterierne.

Den hollandske avis De Volkskrant har således talt med en anonym kinesiske landmand, der fortæller, at han er lovet bestikkelse, hvis han selv håndterer sine syge grise.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle