Kinas svinebestand vokser igen kraftigt

Kinas svinebestand vokser kraftigt, men er fortsat langt fra tiden før afrikansk svinepest brød ud i landet.

Kina arbejder stille og roligt sin svinebestand op. 

Afrikansk svinepest nedlagde omkring halvdelen af landets svin, men kineserne har igen fået vendt udviklingen, og tal fra det kinesiske landbrugsministerium viser, at Kinas svinebestand i august måned lå 4,7 pct. højere end måneden før og 31,3 pct. højere end for et år siden.

Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Bestanden af søer er på en måned steget 3,5 procent og er 37 procent højere end for et år siden.

Sobestanden er med sine omkring 27 mio. dyr dog noget efter niveauet før afrikansk svinepest, da Kina dengang havde omkring 44 mio. søer.

Der meldes også om et stigende antal fødte smågrise. Ifølge de kinesiske myndigheder skulle der være født 26 mio. smågrise i august - en stigning på hele 6,7 procent i forhold til juli og 59,5 procent flere end i januar, da kineserne fik det laveste antal smågrise.

Også på slagterisiden meldes om stigende aktivitet. Slagtningerne har værest konstant stigende siden marts, og alene i august steg svineslagtningerne med fem procent på en måned. 

Trods de stigende bestande og slagtninger har kineserne i første halvår af 2020 samtidig mere end fordoblet sin eksport af svinekød.

Danmark er en betydelig eksportør og eksporterede 179.856 tons fersk og frosset svinekød til Kina i første halvår af 2020. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle