Kinas svineproduktion vokser kraftigt - skyldes særlig frygt

Produktionen af svinekød er på det højeste i to år i Kina.

Kina har haft fuld gang i slagterierne i 1. kvartal i 2021. 

Tal fra de kinesiske myndigheder viser, at produktionen af svinekød i 1. kvartal var på 13,69 mio. ton. Det er 31,9 procent højere end niveauet for et år siden. Det meddeler Markedsnyt for grisekød.

De mange tons er samtidig det højeste niveau i to år målt kvartalsvis.

Ifølge Rabobank skyldes den høje produktion frygt for at blive smittet med afrikansk svinepest, der har ramt flere besætninger i landet hårdt.

"Der er fundamentalt flere svin i svinebestanden. En bølge af sygdom over vinteren har betydet flere grise til slagtning, da mange producenter har været bekymret over muligheden for ny smitte. Gennemsnitsvægten på de slagtede svin er lavere end for et år siden, hvilket indikerer afvikling af bestanden, og dette er hovedårsagen til stigningen i slagtninger", siger Pan Chenjun, der er senioranalytiker hos Rabobank.

Den kinesiske import af svinekød har i årets første kvartal været på 2,63 mio. ton - en stigning på 21 procent i forhold til samme periode for et år siden.

Trods de mange svineslagtninger i Kina fortsætter bestanden med at stige. Ifølge de kinesiske myndigheder er Kinas svinebestand ultimo marts opgjort til 415,6 mio. styk. Det er en stigning på 29,5 procent på et år og en stigning på 2,2 procent siden bestanden blev opgjort i december 2020. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle