Kineserne fortsætter med at shoppe svineprisen op

Igen er det asiatiske vinde, der får svineprisen til at lette, bemærker Danish Crown i ugentlig opdatering.

Igen er der medvind til de danske svinepriser i form af en solid afsætning til Asien.

Det skriver Danish Crown i den ugentlige pris-opdatering, hvor svineprisen løftes med hele 30 øre per kilo til nu 10,80 kroner per kilo for den kommende uge. Imens holder sonoteringen sig i ro  på 6,60 kroner per kilo.

Det er en lun brise fra Asien, der skaber medvind, kombineret med en stabil afsætning i det stadig nedlukkede Europa, der bærer fremgangen, fortæller global salgsdirektør Lars Albertsen fra Danish Crown Pork.

 

 

"Det kolde vejr i Europa gør efterspørgslen moderat, men den er fortsat stabil. Samtidig er der virkelig fart på til Asien, hvor Kina nu endnu en gang trækker priserne på de øvrige markeder med op. Samtidig har vi gavn af de løbende forbedringer, vi har lavet i vores pakke- og indfrysningskapacitet" fortæller Lars Albertsen.

Salget af bove, kamme, brystflæsk og bacon er stabilt, mens der er begrænset købsinteresse på skinker og forender. Nakker er ramt af det kolde vejr.

"Vores styrke lige nu er en fantastisk fleksibilitet på slagterierne, hvor vi meget hurtigt kan omstille produktionen og vores pakke-kapacitet til efterspørgslen i markedet. Det kan lyde som det mest indlysende i verden, men det er altså ikke ligegyldigt, om vores folk skal udbene en forende, hvor det meste sælges til forarbejdningsindustrien i Europa, eller de skal skære en et stykke bryst-flæsk til en foodservicekunde i Japan", forklarer Lars Albertsen.

Der udsættes nu kun 36.500 grise efter påskeefterslæbet hos Danish Crown. Slagteriet forventer at kunne slagte op i løbet af næste uge, lyder det, før man igen rammes af flere af forårets helligdage.


 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle