Kinesisk katastrofe sender DCs forventninger til noteringen i vejret

Markant nedgang af antal svin i Kina sender forventningerne til svinenoteringen i vejret hos Danish Crown - den skal over 10 kr. i hele anden halvdel af 2019, lyder det.

Danish Crown forventer solide prisstigninger, efter nye tal fra Kina viser, at svinebestanden i landet er faldet markant pga. afrikansk svinepest.

Det fortæller global salgsdirektør i Danish Crown Pork, Lars Albertsen.

"Vi har igennem de sidste par uger fået antydninger af, at det lå på det niveau, men det kommer alligevel lidt bag på os, at antallet af søer er faldet så markant", siger han.

en katastrofe

Tal fra kinesiske landbrugsministerium viser, at svinebestanden i Kina på et år er faldet med 16,6 procent, mens sobestanden er skrumpet med voldsomme 19,1 procent.

Selvom det giver forhåbninger for den danske eksport, er det også en påmindelse, mener salgsdirektøren.

"Vi må ikke glemme, at det her er en katastrofe for kinesiske landmænd og producenter, så selvom det kan give muligheder for os, så siger det også noget om, hvilken katastrofe det ville være, hvis sygdommen kom her til Danmark", siger Lars Albertsen.

noteringen skal over 10 kr.

Danish Crown oplever lige nu øget interesse fra Asien, men hvor stort behovet bliver i det kommende år, er endnu svært at spå om. 

"Der er flere ubekendte i det her, og en af dem er, om sygdommen påvirker forbrugernes lyst til at spise svinekød. De stopper næppe fra den ene dag til den anden, men det er en faktor, der kan rykke ved importbehovet", siger Lars Albertsen.

I weekendens udgave af LandbrugsAvisen udtaler direktøren, at han forventer, svinenoteringen kommer op i 10 kr, og nu uddyber han Danish Crowns forventninger.

De lyder, at gennemsnitsprisen i andet kvartal - dvs. april-juni - kommer til at ligge på mellem 9,50 og 10 kr., mens prisen i hele anden halvdel af 2019 i snit vil ligge over 10 kr. 

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle