Kinesisk vaccine mod afrikansk svinepest viser gode resultater

Vaccine mod afrikansk svinepest ser i foreløbige test ud til at være sikker.

Med det officielle kinesiske nyhedsbureau Xinhua som kilde, rapporterer Reuters bureau, at en kinesisk vaccine mod afrikansk svinepest ser ud til at være sikker.

Det skriver Markedsnyt for Grisekød fra Landbrug & Fødevarer. 

Vaccinen, der er en levende, men svækket vaccine, bliver i perioden april til og med juni testet på 3.000 svin fra tre svinebesætninger i Kina. Det er Harbin Veterinary Research Institute i Kina, der kører testen af vaccinen, og indtil nu har alle forsøg vist positive resultater.

Indtil nu er alle de testede svin nemlig sunde, smågrisene vokser som de skal og har ingen synlige bivirkninger. Ifølge en professor i veterinærepidemiologi fra Hongkong universitet behøver man dog yderligere test i forskellige miljøer og på flere forskellige gårde, inden man kan frigive vaccinen.

Der er ikke rapporteret, om hvorvidt vaccinen faktisk sikrer, at grisene ikke bliver syge med ASF.

Nyheden om en mulig kinesisk vaccine kom i marts, men også forskere i både Vietnam, England og USA har og arbejdet stadig videre med en vaccine med svinesygdommen.

De tre besætninger er fra tre forskellige provinser i Kina: Heilongjiang-provinsen, Henan-provinsen og Xinjiang Uygur. Det skriver PigProgress.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle