Kjær Knudsen sælger biogasanlæg

En af Danmarks største griseproducenter har solgt Ringsted Biogas til Biocirc, der er et joint venture mellem kapitalforvalteren Maigaard & Molbech og European Energy. Kjær Knudsen får dog en ikke-oplyst ejerandel af Biocirc.

Kjær Knudsen-familien, der driver en større griseproduktion ved Ringsted, har i fredags solgt sit biogasanlæg i Ringsted, hvorfra der årligt bliver roduceret syv millioner kubikmeter metan.

Køber af Ringsted Biogas er Biocirc, der er et joint venture mellem kapitalforvalteren Maigaard & Molbech og European Energy.

Det skriver AgriWatch, der har talt med Kim Kjær Knudsen, der fortæller, at processen med salg af anlægget har været undervejs i et år. Sammen med sin bror Knud Kjær Knudsen og far Peter Kjær Knudsen producerer de 140.000 slagtesvin og 8500 søer fordelt på 26 ejendomme i både Danmark og Sverige.

Også Michael Mølgaard, der fortsætter som direktør for Ringsted Biogas, har solg sin ejerandel til Biocirc. 

Kjær Knudsen får dog en ikke-oplyst ejerandel af Biocirc. Hvor stor prisen for anlægget har været, og hvor stor ejerandel, som Kjær Knudsen-familen får, ønsker han ifølge Agriwatch ikke at oplyse. 

På det sociale medie Linkedin lyder det fra Biorcirc, at selskabet glæder sig over nu at være til stede på Sjælland, og de ønsker Kjær Knudsen og Michael Mølgaard velkommen som aktionærer i selskabet. Biocirc har i 2022 investeret i flere biogasanlæg. Indtil nu i Jylland.

Ligeledes på Linkedin kommenterer Kim Kjær Knudsen salget.

- I fredags lukkede vi handlen af Ringsted Biogas, som nu er sendt afsted videre på sin grønne rejse. Med større ambitioner og mere viden end før, tror jeg på det bliver en god rejse! Vi har dog ikke sådan lige kunne slippe vores hjertensbarn, så vi er taget med på rejsen videre i det nye setup! Det bliver spændende, lyder det.

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle