Klædt på fra inderst til yderst i sikkert staldtøj

Normalt er Jacob Spangsberg klædt på i en hættetrøje og et par almindelig arbejdsbukser, når han arbejder i stalden. Det har vi lavet om på i samarbejde med en arbejdsmiljøkonsulent, så hans fremtid er både mere bekvem og mere sikker. Følg forvandlingen på disse sider og bliv klogere.

Der er revet hul på den hættetrøje, som Jacob Spangsberg bruger, når han arbejder i stalden med omkring 300 køer.

Jacob er noget højere end gennemsnittet, og når han bøjer sig fremover, bliver et stykke af ryggen blottet. Om det er derfor, kan ingen vide, men Jacob døjer til tider også med ondt i ryggen.

Sammen med Conny Berggren fra firmaet Arbejdsmiljøeksperten i Esbjerg og Grene i Skjern har vi lavet helt om på Jacobs beklædning.

Undertøj der kan

transportere sved

Inderst får Jacob et lag med tyndt, svedtransporterende undertøj. Blusen med lange ærmer, bukser med lange ben. For varmt denne sensommerdag, men anvendeligt en stor del af den kolde årstid.

Conny Berggren fra Arbejdsmiljøeksperten begrunder valget:

Landmænd arbejder hårdt i perioder og kan derefter komme til at sidde stille. Derfor er det vigtigt at have undertøj på, der transporterer sveden, så landmanden ikke bliver kold,« begrunder Conny Berggren valget.

Jacob Spangsberg er godt tilfreds med valget.

»Man kan næsten ikke mærke, at man har det på,« siger han.

Overalls i stedet for bukser

Næste skridt er bukserne. Conny Berggren har valgt overalls i stedet for de bukser, som Jacob har brugt stort set altid.

»Jeg kan ikke lide at gå i overalls,« erklærer han som indledning. Men da de kommer på, skifter han mening. For modellen fra Grene kan justeres i livet, så bukserne dels ikke hænger i selerne, dels ikke får skridtet så langt ned, at det hindrer bevægelsesfriheden.

Samtidig er der syet et stykke elastisk stof ind i ryggen, som udvider sig, når man bøjer sig forover. Det er altså slut med det bare stykke på ryggen, som er årsag til så mange ryglidelser. Og så er der heller ikke længere adgang til »sparebøssen«, når Jacob bøjer sig forover.

Skjorte ..?

Når man skal op klokken fire om morgenen, er en skjorte med knapper, der skal knappes, ikke det, man længes mest efter.

Alligevel er der en skjorte imellem udstyret. Valgt fordi den er smudsafvisende. Ud over den en jakke. Ingen af delene er Jacob Spangsberg vant til at bruge. Men han er heller ikke afvisende over for at begynde på det. Man behøver trods alt ikke knappe alle knapperne op, når man tager skjorten af.

Støvlerne er fra Dunlop og med sikkerhedskappe i snuden. Jacob har i forvejen gode erfaringer med Dunlop, og modellen her er ekstra god, fordi der ikke samler sig sten i sålens mønster. Desuden kan den tilpasses i længden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle