Klar vending: Mange europæiske lande oplever markant lavere priser på slagtesvin

Tyskland er ikke det eneste europæiske land, der oplever faldende priser på slagtesvin. Danmark indtager klar førsteplads.

Der er kommet grus i maskineriet for høje slagtesvinepriser i Europa, der de seneste måneder har været begunstiget af meget høje noteringer.

En opgørelse fra Danske Svineproducenter viser, at det ikke kun er Tyskland, der i sidste uge gik solo og varslede lavere priser.

Spanien, Holland, Belgien, Frankrig, Østrig og Storbritannien har for uge 3 sænket noteringerne markant, hvorimod det kun er Irland og Danmark, der formår at holde niveauet fra uge 2.

Med prisfaldene indtager Danmark en klar førsteplads for afregningen med 1,970 euro pr. kg, mens spanierne halter noget efter med en afregning på 1,907 euro pr. kg.

Trods de store fald er der en forventning om, at tingene snart vender tilbage til den nye normal med stigende priser.

"Generelt begyndte markederne i de forskellige EU-lande det nye år med en udbudspukkel som følge af det ugunstige helligdagsmønster. I sidste uge faldt den tyske ledende notering med ni cent oven på det massive pres fra slagterierne. Holland. Østrig og Belgien fulgte efter i samme størrelsesorden. Ikke helt så tydeligt var prisfaldet i Storbritannien med syv korrigerede cent, i Spanien med fem cent og i Frankrig med fem cent" siger Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter og fortsætter:

"Den danske notering holder sig på uændret niveau til trods for det danske markeds højere eksportorientering. Årsagen hertil skal ses i de voksende, langfristede eksportaftaler. Fælles i alle lande er forhåbningen om, at man hurtigt kan afvikle puklerne efter de væsentlige prisfald, som man har oplevet, før efterspørgslen i Asien igen stiger i februar".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle