Klimadebattør: Køds påvirkning på miljøet er overdrevet

Tallene for, hvor meget man kan reducere sin CO2-udledning ved at stoppe med at spise kød, er stærkt overdrevne, mener debattør Bjørn Lomborg.

Det redder ikke planeten at stoppe med at spise kød.

Således lyder budskabet fra debattør og direktør i den amerikanske tænketank Copenhagen Consensus Center. 

I en kommentar på berlingske.dk argumenterer Lomborg, der selv er vegetar, for, at kødspisning ikke er så kritisk for miljøet, som flere argumenterer for.

"Læser man dagspressen om dette emne, vil man finde mange artikler, som antyder, at en fjernelse af kødet fra menuen kan nedbringe udledningen af drivhusgasser med 50 procent eller mere. Det er jo et voldsomt tal. Det er også voldsomt misvisende", skriver han og tilføjer, at det ville kræve en omlægning til en totalt vegansk kost for at skulle opnå en nedbringning i den størrelsesorden.

Ifølge Bjørn Lomborg vil det give en reduktion CO2-udledningen per person på 4,3 procent, hvis kød bliver fjernet fra kosten. 

USA-hvede i pæn stigning efter stærke eksporttalMark 10. december · 12:05

Og selv det tal er overdrevet, mener han, da de penge, man sparer som vegetar, vil blive brugt på andre udledende forbrugsvarer.

"Det skal man heller ikke kimse af, men det er ikke det, der redder planeten", skriver Bjørn Lomborg i kommentaren.

I stedet mener han, at man bør øge forskningen i grøn energi.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, var for nyligt ude og sige noget lignende, da hun kaldte debatten om kødets påvirkning på miljøet for hysterisk. Se hende forklare sig her.

Bjørn Lomborg er kendt - og kritiseret - for sine holdninger til menneskets påvirkning miljøet. 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu