Klimaretssag mod Danish Crown bliver dyrere end forventet

Retten i Randers har fastsat værdien af Danmarks første klimaretssag.

Det bliver dyrere end først antaget for de tre grønne organisationer Dansk Vegetarisk Forening, Klimabevægelsen og Den Grønne Studenterbevægelse at føre hvad der er blevet døbt Danmarks første klimaretssag mod koncernen Danish Crown.

Det skriver Dansk Vegetarisk Forening i en pressemeddelelse. 

Retten i Randers har nemlig netop afgjort, at sagens værdi er fastsat til 5 mio. kr. En afgørelse, som rykker en hel del ved de økonomiske forudsætninger for sagen, mener foreningen, der skriver, at alene den indledende retsafgift bliver over 120.000 kroner højere end hvad man forventede.

Pressemeddelelse fra Dansk Vegetarisk Forening

"Vi agter at fortsætte sagen, som vi mener har en enorm principiel værdi", siger generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening Rune-Christoffer Dragsdahl.

Sagen handler helt konkret om, hvorvidt Danish Crown A/S har overtrådt markedsføringsloven ved at markedsføre dansk svinekød som "mere klimavenlig, end du tror" og ved at anvende betegnelsen "klimakontrolleret gris".

En kampagne, som tidligere er blevet kritiseret, men som Danish Crown holder fast i er i orden. 

"Forbrugerne skal mødes med retvisende information og ikke vildledning, når de ønsker at købe klimavenlig mad. En intensiv produktion af svinekød kan aldrig blive klimavenlig, og det gavner hverken forbrugerne eller klimaet at blive ved med at påstå det," siger Rune-Christoffer Dragsdahl.

Foreningerne har samlet penge ind til retssagen på en hjemmeside, hvor nu 1084 danskere har bidraget til retssagen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle