Klimaskovfonden ansætter direktør

En enig bestyrelse har valgt en formand for den nyoprettede Den Danske Klimaskovfond.

Den Danske Klimaskovfond, som blev oprettet af et enstemmigt Folketing i december 2020, har ansat en direktør.

En enig bestyrelse har valgt Poul Erik Lauridsen som kommer fra en stilling som direktør i Gate 21, hvor han siden 2012 har haft det overordnede ansvar for ledelse og strategisk udvikling af organisationens klimaprojekter mellem kommuner, regioner, virksomheder og vidensinstitutioner.

Det skriver fonden i en pressemeddelelse.

“Jeg er meget glad for, at Poul Erik har sagt ja til at stå i spidsen for Klimaskovfonden og det vigtige arbejde med at engagere virksomheder, kommuner, lodsejere og borgere i fælles, danske klimaprojekter", siger Kirsten Brosbøl, bestyrelsesformand i Klimaskovfonden.

Poul Erik Lauridsen har tidligere arbejdet med skovrejsning og klimatilpasning hos Care, bl.a. som leder af henholdsvis Care Internationals land- og skovbrugsprogram i Vestafrika og Care Internationals Klimapolicy Program med særligt fokus på skov- og landbrugsarealers rolle i klimaindsatsen.

Den nye direktør er begejstret for, at der med Klimaskovfonden er oprettet en målrettet indsats for at
samle danskerne om konkrete projekter, der bidrager til Danmarks klimamål og etablerer skov- og naturområder i Danmark.

“Klimaprojekter på dansk jord giver virksomheder og andre aktører mulighed for at investere i klimaforbedringer, hvor de let kan kontrollere deres positive klimabidrag og samtidig nyde de øgede skovarealer rundt i landet. Det kræver en betydelig indsats at reducere vores CO2-udledning, og det er kun gennem samarbejde på tværs, at vi kan nå de ambitiøse mål. Klimaskovfonden har her en nøglerolle, og jeg glæder mig meget til at komme i gang og til samarbejdet med bestyrelsen”, siger
Poul Erik Lauridsen, der tiltræder som direktør i Klimaskovfonden d. 1. oktober.

Klimaskovfondens bestyrelse blev etableret i april, og med ansættelsen af den nye direktør går arbejdet for alvor i gang med at opbygge et sekretariat og udvikle forretningsmodeller for skovrejsning og udtagning af lavbundsarealer, der skal reducere CO2-udledning.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle