Klub for gamle traktorer tærsker rug

Medlemmerne i Motor og Veterantraktor Klubben Fyn tager hul på høstarbejdet ved hjælp af gamle traktorer og selvbinder.

Når der skal høstes, er der flere landmænd, der er tilbøjelige til at gøre brug af store 30-40 fods mejetærskere, men hos Motor og Veterantraktor Klubben Fyn sørger de for, at der også er plads til nostalgi.

Hver sommer testkører de veterantraktorer, og forleden blev der i Øster Hæsinge taget hul på høstarbejdet med en traktor International McCormick og en selvbinder. Sidstnævnte sørger for at afskære afgrøden og binde den i neg.

"Der ligger en nostalgi bag gamle traktorer, og det kan vi sagtens samles om, hvor vi også bruger tid på at restaurere maskinerne og få dem til at køre. Så får vi et tilbageblik på, hvad landbruget tidligere har arbejdet med, og på den måde er vi med til at bevare historien", fortæller Erik Tvedskov

Han er klubbens 71-årige webmaster og har været medlem i 15 år siden 2004. I dag har klubben ifølge Erik Tvedskov cirka 250 medlemmer, der flere gange om året mødes til for eksempel at pløje, havre eller blot til en snak om gamle maskiner i forsamlingshuset.

Gamle traktorer højest værdi

På billedet tærsker de rug til langhalm og til tærskeværket. Langhalmen bliver brugt til stråtage. Marken på cirka fem hektar har klubben lånt af landmand Hans Ejner Hansen.

"På det sidste billede samler vi halmen i hobe. Det er den gammeldags måde at samle halm på. Det er hårdt, men vi var en del mennesker, og de ville alle sammen gerne hjælpe til", siger Erik Tvedskov, der sørger for at tage billeder og filme, når de mødes.

"Jeg har ikke selv en veterantraktor, men jeg kan godt lide at filme dem. Det sidste nye mekanik er lige mig, men de gamle traktorer har noget historie, som jeg vægter højest".

Næste gang klubben mødes bliver i starten af august, hvor deres "nye" langhalmsmaskine Fakse bliver taget i brug.

Med billederne deltager Erik Tvedskov i konkurrencen i 'Skyd Høsten Bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten først:

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 13 afgrøder:

Allerede høstet: Engrapgræs, rødsvingel, vinterbyg, alm. rajgræs, raps, vinterhvede, hvidkløver, vårbyg, rug, spinat til frø, triticale og havre.

Mangler høst: Hestebønner.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle