KMC snupper landbrugsboss som ny direktør

Fra et andelsselskab til et andet. Ny direktør er fundet til kartoflerne.

Det bliver den 51-årige Jesper Burgaard, der skal være ny administrerende direktør i KMC.

Dermed snupper kartoffelavlerne i det fælles andelsselskab en direktør fra et andet andelsselskab - nemlig hudeselskabet Scan-Hide.

Pladsen i succes-kartoffelselskabet KMC er blevet ledig, efter at den nuværende adm. direktør Nicolai Hansen sidste år meldte, at han stopper efter ni år i selskabet.

”Vi glæder os til at byde Jesper Burgaard velkommen hos KMC. Jesper Burgaard har vist sig som en dygtig leder i stand til at skabe resultater, og vi ser frem til at få en mand med Jespers erfaring og viden med på holdet. Ud over de stærke lederevner og et værdisæt i tråd med vores særlige ånd hos KMC, har Jespers baggrund som topchef i et andelsselskab og en stærk brancheerfaring været med til at gøre ham til den rette kandidat til posten som direktør", fortæller KMC's bestyrelsesformand Peter C. Petersen i pressemeddelelsen om valget.

Jesper Burgaard er uddannet kemiingeniør og har en HD i afsætnings-økonomi samt over 20 års ledelseserfaring fra fødevarebranchen. Før han startede som direktør i det slagteriejede Scan-Hide, der forarbejder kreaturhuder i 2016, var han i en kort periode direktør for Kohberg Bakery Group. Og fra 2004 til 2012 var han chef for Ebrofrost Danmark, der især er kendt for frosne ris, korn og pastaprodukter.

Han glæder sig ikke overraskende til at fortsætte med at udvikle KMC's forretning de kommende år.

”Jeg ser frem til at komme til en innovativ vækstvirksomhed med gode værdier, som har bygget en stærk markedsposition og en unik virksomhedskultur op. Jeg glæder mig til at blive en del af ledelsen og teamet hos KMC og fortsætte den gode udvikling i virksomheden”, siger Jesper Burgaard.

Direktørskiftet ventes at ske i løbet af sommeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle