KMC udbetaler 248 millioner til avlerne

Efter turbulente år med stigende råvare-, logistik- og energiomkostninger er der faldet mere ro over markedet for kartoffelstivelse - det kan KMC og avlerne nu nyde godt af.

KMC, der ejes i fællesskab af de to danske kartoffelmelsfabrikker Karup Kartoffelmelfabrik og Andels-Kartoffelmelsfabrikken fremlagde fredag sit regnskab for 2022/23. Regnskabet bærer præg af en markant øget omsætning og et forbedret resultat, fremgår det af en pressemeddelelse fra centralen.

- Fremgangen i omsætning og resultat var både forventet og nødvendig. Vi har haft nogle udfordrende år, og vores andelshavere har i perioder været hårdt prøvede på grund af markedsusikkerhed, tørke og store regnmængder samt høje omkostninger til energi og gødning, siger bestyrelsesformand Kristian Møller Sørensen.

Fremgangen er skabt af en lige fordeling af volumen, forædling og inflation.

Årets nettoomsætning landede på 3,374 milliarder kroner. Det er 1.047 millioner kroner højere - eller 45 procent mere - end året inden. Det ordinære resultat efter skat udgør 351 millioner kroner, hvilket er 214 millioner kroner højere end sidste års resultat på 138 millioner kroner.

Med baggrund i resultatet udbetales der 248 millioner kroner i efterbetaling til andelshaverne.

KMC forventer en markedssituation, hvor efterspørgslen efter selskabet produkter fortsat vil være høj, men samtidig kræver hårdt arbejde for at bevare den nuværende markedsposition. Virksomhedens vækststrategi betyder, at KMC forventer en øget omsætning på 7-12 procent i 2023/24.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle