KMC udvikler kartoffelprotein med stort potentiale

KMC udvikler på et kartoffelprotein, der er bæredygtigt og ernæringsrigtigt og som er tiltænkt den stigende efterspørgsel alternativer til kød. Aarhus Universitet ser store muligheder i projektet.

KMC kommer for første gang nogensinde med et fødevareprotein baseret på kartoffel, der kan være et vigtigt element i at imødekomme den tiltagende tendens i retning af, at finde plantebaserede alternativer til kød.

Kartoffelproteinet udvindes i forbindelse med produktionen af kartoffelstivelse – et produkt som KMC i flere år har solgt til foderbranchen. Men nu er man klar til at introducere den første af flere kartoffelprotein-varianter til fødevareindustrien, lyder det i en pressemeddelelse.
 
Men fra udviklingen til succes på et ny marked er der et stykke vej,  mener KMC. 
 
"Vores kommende produkt er unikt grundet den høje ernæringsmæssige værdi. Men vi har to udfordringer i forbindelse med markedsintroduktionen: Dels at finde frem til de rette anvendelsesområder af proteinet og opbygge viden omkring disse, og dels skal der opbygges markedskendskab i et helt nyt marked for KMC", fortæller Mads Bjerregaard Larsen, Product Manager Protein & Sidestreams i KMC.

Hvor KMC er forsigtige i deres udmelding er forsker i kartoffelprotein ved Aarhus Universitet begejstret. Kartoffelproteinet er en funktionel og ernæringsstærk løsning der slår bælgfrugterne:
 
”Kartoffelproteinet er bæredygtigt, mindre allergifremkaldende og så har det en god aminosyresammensætning – en mangel hos bælgfrugter, hvor man kan være nødsaget til at supplere med tilskud. Derudover har kartoffelproteinet et utal af anvendelsesmuligheder fra mayonnaise til skum og de populære plantefars, da proteinet giver struktur i farsen,” fortællerJesper Malling Schmidt, Postdoc ved Institut for Fødevarer Aarhus Universitet.

Studerende og forskere skal hjælpe

KMC har gode erfaringer med deltagelse i åbne innovations setup med deltagelse i FoodTech Challenge i 2016 og InnovateFood.dk i 2017, og derfor har de igen valgt platformen til at få friske inputs til deres deres aktuelle case med kartoffelproteinet.
 
”InnovateFood.dk er et interessant setup til at få en bestemt udfordring bearbejdet fra nye vinkler og gennem nye øjne. Et team af udvalgte studerende arbejder energisk og målrettet med en defineret case bakket op af et kompetent ekspertpanel. Derudover har vi gode erfaringer fra tidligere deltagelse og har derfor også i år valgt at deltage med en aktuel case", fortæller Mads Bjerregaard Larsen.

KMC har gode erfaringer med deltagelse i åbne innovations setup med deltagelse i FoodTech Challenge i 2016 og InnovateFood.dk i 2017, og derfor har de igen valgt platformen til at få friske inputs til deres udfordring:
 
”InnovateFood.dk er et interessant setup til at få en bestemt udfordring bearbejdet fra nye vinkler og gennem nye øjne. Et team af udvalgte studerende arbejder energisk og målrettet med en defineret case bakket op af et kompetent ekspertpanel. Derudover har vi gode erfaringer fra tidligere deltagelse og har derfor også i år valgt at deltage med en aktuel case,” fortæller Mads Bjerregaard Larsen.
 

 

 

Faktaboks

FoodTech Challenge og InnovateFood.dk er gået sammen om at skabe en unik event, hvor syv virksomhedsudfordringer blive udsat for en 360 graders innovations-makeover, hvor hver case bearbejdes af et håndplukket ekspertpanel og en gruppe udvalgte studerende fra hele verden.

FoodTech Challenge er en tre-dages innovationskonkurrence for studerende der afholdes i forbindelse med FoodTech messen.InnovateFood.dk er en ekspertsession med forskere og/eller industri-eksperter, der sammen har fokus på at give nye perspektiver til casen og skabe værdi for løsningen af udfordringerne.Læs mere her: http://www.innovatefood.dk/the-kmc-challenge-2018/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle