Kohberg vil kun bruge danskdyrket korn

Det danskejede bageri har besluttet at bage alt brød med dansk mel til gavn for klimaet, fødevaresikkerheden og de danske landmænd.

Kohberg har introduceret et nyt logo i røde og hvide farver, der skal vise forbrugerne, at deres rugbrød og hvedebrød er bagt med dansk mel. For som noget nyt har Kohberg valgt at bage alt deres brød med dansk mel, skriver bageriet i en pressemeddelelse.

"Vores bagerier bruger store mængder mel, og så betyder det rigtigt meget, hvor melet kommer fra. Ved at bage med dansk mel udleder det enkelte brød cirka 20 procent mindre CO2, end hvis vi bruger mel, der er kørt hertil fra udlandet. Hos Kohberg vil vi gerne kæmpe for at gøre en forskel - og her kan vi faktisk gøre en forskel", siger René Normann Christensen, administrerende direktør i Kohberg Bakery Group. 

Hos erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er der glæde over, at Kohberg støtter udviklingen i dansk landbrug ved at bage med dansk mel.

"Det er meget positivt, at Kohberg nu bruger dansk mel. Det danske korn er produceret under nogle skrappere miljøkrav end i udlandet, så de danske forbrugere får et produkt, hvor der er taget ekstra ansvar for vores miljø og klima. At Kohberg vælger dansk mel giver også jobs i hele værdikæden til gavn for den danske samfundsøkonomi", siger direktør Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer.

Kohberg har længe brugt dansk rug i de mange kendte rugbrød, og fra 1. december bager Kohberg med dansk rug og dansk hvede både i de konventionelle og de økologiske brød.

"Dansk mel"-logoet introduceres løbende på poserne til Kohbergs brød.

"Vi bruger selvfølgelig de gamle poser op først. Derfor kan der gå lidt tid, inden alle brød har nye brødposer med logo. Men melet er dansk - både rug og hvede, og det gælder alle de brød, vi bager i vores tre bagerier", siger René Normann Christensen.  

Siden Kohberg blev grundlagt i 1969, har bageriet været danskejet.


Et nyt logo på brødposerne fortæller, at Kohberg bager med dansk mel. Bageriets fokus på danske råvarer er også med til at støtte udviklingen i dansk landbrug.  Foto: Kohberg

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle