Kollund solgt: Tre familier har købt del af AC Farming

Munkbro Svineavl har købt Avlscenter Kollund af konkursboet efter AC Farming Kollund A/S.

Kollund Øst ved Herning er i dag solgt til kendte ansigter i dansk svineavl. Køberen er Munkbro Svineavl A/S, der ejes af Laurids Søndergaard Christian Stokkendal og Jacob Skals.

Sælger er konkursboet efter AC Farming Kollund A/S, der var en del af det konkursramte AC Farming A/S.

Kollund Øst består af en opformeringsbesætning med 1.000 Yorkshire-søer, og hvor der er kapacitet til at producere og sælge cirka 11.000 YL-sopolte om året.

Køberne har overtaget landbruget med besætning samt 200 hektar jord, hvor de 175 hektar er under plov.

”Vi er utroligt glade for, at købet nu er faldet på plads”, siger Jacob Skals til landbrugsavisen.dk.

”Det har været en lang proces, og vi er meget tilfredse. Vi er allerede i dag gået i gang med alt det praktiske, der skal til i forbindelse med overtagelsen af så stort et landbrug”.
Han fortæller, at alle de ansatte beholder deres arbejde i det omfang, de selv ønsker det. Der er 11 ansatte inklusive vikarer og elever.

Munkbro Svineavl har i over 25 år har avlet og solgt avlssvin til landmænd i Danmark og resten af verden. I dag har Munkbro 1.650 søer af racerne Landrace, Yorkshire og Duroc. Desuden producerer de YL-polte.

Først under rekonstruktion, siden konkurs

Kollund Øst var tidligere en del af Avlscenter Kollund, der blev etableret i 1947 af den senere ejer Gunnar Vestergaards far. I februar 2017 blev Kollund Øst solgt til Jan Rodenberg, der senere lagde ejendommen ind i AC Farming Kollund A/S.

Mens AC Farming A/S og fem datterselskaber gik konkurs i september 2018, så slap AC Farming Kollund A/S som det eneste af AC Farmings mange selskaber for at gå konkurs. I stedet blev AC Farming Kollund erklæret under rekonstruktion, da kuratorerne håbede, at et avls- og opformeringssamarbejde med Danish Pig Genetics kunne videreføres, og at ejendommen kunne sælges sammen med nogle af Kollunds svin.

To måneder senere erklærede kuratorerne alligevel Kollund Øst for konkurs

Diamanten endnu ikke solgt

Ud over Kollund Øst omfatter konkursboet efter AC Farming Kollund A/S også stalde og showroom i den nybyggede ’Den Sorte Diamant’ samt nyrenoverede stalde til 1.100 søer i Riis ved Give.

Munkbro Svineavl har kun købt Kollund Øst.

Emneord

AC Farming Tema

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle