Kollunds nye ejere: En stor opgave venter os

Søerne på Kollund Øst, der engang var en del af AC Farming, har ikke været insemineret i fire måneder, så der skal knokles for at komme op i omdrejninger igen, lyder det fra de nye ejere.

Med købet af Kollund Øst får avlscentrets nye ejere fra Munkbro Svineavl nok at se til i de kommende måneder. 

Kollund Øst har i de seneste fire måneder været drevet af kuratoren for konkursboet efter AC Farming Kollund A/S, der blev taget under rekonstruktion i september 2018 og siden blev erklæret konkurs i november.

I de fire måneder, der er gået siden september, er der ingen af landbrugets 1.000 søer, der er blevet insemineret.

”Det bliver en stor opgave at få produktionen op i omdrejninger igen. I en lang periode kommer en eller to af os til at være til stede på avlscentret hver dag”, siger Jacob Skals, der har købt avlscentret sammen med Laurids Søndergaard og Christian Stokkendal i deres fælles selskab Munkbro Svineavl A/S.

Klar med polte om 8-9 måneder

Besætningen på Kollund Øst er en opformeringsbesætning med 1.000 Yorkshire søer. Der er kapacitet til at producere og sælge cirka 11.000 YL-sopolte om året.

Desuden omfatter landbruget 200 hektar jord, hvor de 175 hektar er under plov.

”Går alt efter planen, kan vi sælge de første 20-uger gamle YL-sopolte fra Kollund Øst om 8-9 måneder”, forudser Jacob Skals.

Fantastisk beliggenhed

Han betegner avlscentrets beliggenhed som ”sundhedsmæssigt helt fantastisk”.

”Ejendommen har en fantastisk historik, når det gælder sundheden. Avlscentreret har haft den højeste sundhedsstatus, SPF, i rigtig mange år. Det har helt sikkert været en faktor, der har være med til øge vores interesse for ejendommen”, siger Jacob Skals.

Ejerne af Munkbro Svineavl har i over 25 år har avlet og solgt avlssvin til landmænd i Danmark og resten af verden.

I dag har Munkbro 1.650 søer af racerne Landrace, Yorkshire og Duroc. Desuden producerer de YL-polte.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle