Kommende landmand høster vinterraps

På Vesterbækgård i Urup ved Grindsted blev der forleden høstet vinterraps.

Da Orla Friis Andersen forleden skulle have vinterapsen i hus, fik han hjælp af sin kærestes 17-årige nevø.  

"Under høsten hjælper min nevø Emil. Han er rigtig dygtig og Orla er glad for hans hjælp. Emil skal starte på Bygholm landbrugsskole d. 14 august, så der en en ny landmand på vej i familien", lyder det fra Gitte Sørensen der danner par med Orla Friis Andersen. 

Rapsen var blevet skårlagt og lavde ligget i ni dagen, inden den kunne hentes ind.

"Det er en kamp med det danske sommervejr", fortæller Gitte Sørensen og oplyser at  de på Vesterbækgård, høster med New Holland maskiner. 

"Da vi høstede stoppede regnen høsten før vi var færdige, så udbyttet ved vi ikke noget om endnu. Vandprocenten var på mellem 10-12 procent" fortæller Gitte Sørensen og fortsætter:

"Nu er vejret endelig så godt at høsten kan starte op igen. Den største udfordring i år har godt nok været vejret, siger hun".

Det er Orla Friis Andersen der driver landbruget, og de 50 hektar, som en deltidsbeskæftigelse. Her dyrkes der raps, byg og rug.

Det er Gitte Sørensen der har indsendt billedet og hun deltager dermed i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.  

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle