Konkursramt maskinhandler får lov til at holde nødberedskab i gang

Trods konkurs får den store sydjyske maskinforhandler TBS Maskinpower lov til at køre videre med et nødberedskab.

Der er ikke lukket og slukket hos den konkursramte maskinhandler TBS Maskinpowers tre afdelinger i Brørup, Starup og Toftlund. Et nødberedskab tager telefonerne og et mindre antal montører ud af de ca. 60 ansatte i selskabet er på arbejde, så kunderne kan få udført de mest akutte reparationer.

Det oplyser advokat Lars Krog, der er udpeget som kurator for konkursboet.

»Det har været vores vurdering, at hvis vi lukkede helt ned, så ville det være sværere at finde en løsning fremadrettet«, oplyser han.

Hvem er interesserede i at tage over så stor en maskinforretning?

»Det kan jeg ikke sige så meget om udover, at der er folk, som er interesserede«, siger han og oplyser, at han får opkald fra alt fra folk,

I en tid hvor maskinhandlernes kunder har det bedre, og man hører, at maskinsalget begynder at gå bedre, hvordan kan det så være, at konkursen er sket netop nu?

»Selskabet måtte konstatere, at likviditeten ikke slog til længere«.

Hvem er de kreditorer, som har penge til gode?

»Det kan jeg ikke komme nærmere ind på. Det fordeler sig dig altid i tre hovedgrupper. Pengeinstitutter, leverandører og Skat. Og i det her tilfælde er de alle tre nævnte også kreditorer«.

Hvor hurtigt tror du, at I har en løsning?

»Vi bestræber os på, at vi har en løsning indenfor kort tid, også af hensyn til medarbejderne«.

Stort fald i egenkapitalen

Selskabet har i de seneste tre regnskaber gået med millionunderskud. Ved udgangen af 2015/16-regnskabet pr. 30. september 2016 var egenkapitalen faldet til 4,3 mio. kr. mod 18,7 mio. kr. bare to år tidligere. I det seneste regnskab noterede revisor sig også, at den budgetterede drift i år var betinget af, at pengeinstituttet stillede den lovede likviditet til rådighed.

Ifølge retsbogen ligger der i det konkursramte selskab et varelager til en bogført værdi på ca. 35 mio. kr. i form af nye og brugte landbrugsmaskiner, reservedele og butiksvarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle