Konkurstruet: Amerikansk mælkegigant forsøger salg

Verdens 11. største mejeriselskab bløder. Efter flere genopretningsplaner vil man nu forsøge salg til verdens fjerdestørste mejriselskab.

Sælg eller gå konkurs.

Så hård virker truslen for verdens 11. største mejeriselskab, det børsnoterede Dean Foods. Sidste år lød omsætningen på 47 mia. kroner.

Selskabet har i de seneste måneder været i økonomiske problemer - og i dag har selskabet overraskende meddelt den amerikanske fondsbørs, at man har indledt "seriøse forhandlinger" med verdens fjerdestørste mejeriselskab, Dairy Farmers of America om et salg af størstedelen af virksomheden.

Det sker ifølge fondsbørsmeddelelsen for at redde selskabet fra store tab.

Har tabt på mistet kunde

Selskabet har derfor henvendt sig til de lokale myndigheder i Dallas, Texas for at indlede såkaldte "frivillige reorganiserings-forhandllinger". Det sker for at sikre den eksisterende forretning samt kreditorernes penge.

Disse forhandlinger kan sammenlignes, om end ikke helt sidestilles, med betalingsstandsning herhjemme. Forretningen fortsætter, skriver Dean Foods. Men kreditorernes penge beskyttes også.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg har Dean Foods tabt store millionbeløb på tab af kunden Walmart, der i stedet har bygget sit eget mejeri. Samtidig har forbrugerne i stigende grad skiftet til plantebaserede alternativer og konkurrencen mellem mejerierne været hård med en faldende margin mellem mælkeafregning og forbrugerpriser til følge.

I fondsbørsmeddelelsen fremgår det, at direktøren gennem nu tre måneder, Eric Beringcause udtaler:

"Vi planlægger at anvende denne proces til at beskytte og understøtte vores iganværende forretningsområder og håndtere vores gæld og ikke-finansierede pensionsforpligtelser, mens vi arbejder hen imod et styret og effektivt salg af selskabet".

Ifølge Blomberg er handlen med aktien nu standset i New York. Det seneste år er værdien af aktierne styrtdykket med 79 procent.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle