Konservativ ordfører: Hård kritik er ingen overraskelse

De Konservatives landbrugsordfører, Per Larsen er på ingen måde overrasket over den hårde kritik, som rammer både statsminister Mette Frederiksen og departementschef Barbara Bertelsen i minkkommissionens rapport.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har handlet groft vildledende, og departementschef Barbara Bertelsen kan drages til ansvar i minksagen. Sådan lyder det i Minkkommissionens rapport, ifølge flere medier, heriblandt DR.

Fra De Konservatives landbrugsordfører, Per Larsen, lyder det, at de konklusioner ingen overraskelse er.

- Det er en ganske alvorlig sag. Jeg kan i min levetid ikke komme i tanke om noget, som har været mere grelt. At man udrydder et helt erhverv uden at konsultere nogle af dem, der har forstand på det, siger han.

Han kalder det uforståeligt, at de bilag som blev præsenteret i de skæbnesvangre timer, hvor beslutningen om at aflive alle mink blev taget, ikke blev læst.

LandbrugsAvisen møder Per Larsen uden for det lokale i mens, at Granskningsudvalget torsdag får præsenteret Minkkommissionens 1.649 sider lange rapport. Han vil på det tidspunkt ikke sige noget om, hvilke konsekvenser, som han mener, at sagen skal have for Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen.

- Vi er jo lægmand os folketingsmedlemmer, så det peger hen på en undersøgelse af jurister, som må kigge på, hvor det her havner henne, siger han 

Emneord

minkkommissionen

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle