Konstant udsolgt: KMC kan ikke følge med efterspørgslen

KMC Kan næsten ikke følge med efterspørgslen på plantebaserede ingredienser.

KMC er løbet tør for plads.

Efterspørgslen de seneste 15 år har haft en gennemsnitlig årlig stigning på 15 procent og lige nu oplever kartoffelkæmpen en kraftig stigning i efterspørgslen på plantebaserede ingredienser, som kan bruges i eksempelvis ost, vingummi og mayonaise.

Det skriver Maskinbladet.

- På vores forædlede forretning, hvor vi udskifter animalske ingredienser med noget plantebaseret, har vi faktisk konstant udsolgt. Lige så snart vi får investeret, så får vi groft sagt solgt vores produktion, så der kan vi faktisk ikke helt følge med efterspørgslen, fordi vi mangler produktionskapacitet til den forædlede forretning,” siger Jesper Burgaard til mediet. 

Og derfor er der netop nu fuld gang i byggeriet af et 5.000 kvm stort innovationscenter i Brande i Midtjylland.

Innovationscentret har stået på KMC’s ønskeliste i flere år. Ud over at give plads til avancerede innovationsprocesser skaber det helt nye muligheder for KMC’s kunder, som er fordelt i 90 lande i hele verden. 

Det fortalte KMC i januar, da byggetilladelsen var i hus

– Det bliver her, kunderne bliver sat fri af de daglige rammer og kan eksperimentere med ingredienser og processer. Her kan vi lave små produktioner i et højteknologisk miljø, hvor de kan tænke innovativt sammen med vores eksperter og forbedre deres egne produkter, fortalte Jesper Burgaard.

/mebo

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle