Konsulent: Flere svineproducenter følger dyrenes adfærd på video
Svineproducenter bruger i stigende grad videooptagelser til at følge og kortlægge dyrenes adfærdsmønstre.

LMO Svin fortæller, at flere og flere svineproducenter vælger at bruge videoovervågning af deres besætning.

Ved hjælp af videooptagelserne kan man følge og kortlægge dyrenes adfærdsmønstre, fortæller Nikolaj Stidsen, der er svinekonsulent i LMO Svin:

"Videooptagelse af søernes adfærd med et timelaps kamera er en super effektiv metode til at analysere, om der er uro i stalden på de tider af døgnet, hvor vi ikke selv er til stede”, siger svinekonsulenten.

Overvåges døgnet rundt

Nikolaj Stidsen understreger at overvågning helst skal ske hele døgnet for at være mest effektiv:

”I transponderstalde starter foderdøgnet om natten, men vi er der ikke, og ved derfor ikke hvordan søerne klarer sig i de første timer, hvor der er mest travlt i foderstationen", fortæller han.

Åben stald: Rundbuestalde med 5.040 stipladser og kameravejningSvin 30. juni · 11:47

Det er dog ikke kun i transponderstalden, at videooptagelserne kan hjælpe svineproducenterne med at kortlægge dyrenes adfærd. Også i klimastalden bliver overvågning mere og mere almindeligt:

"Optagelser af fravænnede grise viser, at der går op til fire timer imellem at nyfravænnede grise æder, og det er en stor kontrast til, at de hos søerne dier cirka en gang i timen. Måske er der noget her, vi kan gøre bedre for de nyfravænnede grise ved at fodre dem oftere", understreger Nikolaj Stidsen.

Optimer din klimastald
LMO svinerådgivning tilbyder som en del af rådgivningen at filme grisene i 24 timer, og på den måde hjælpe med at optimere effektiviteten i klimastalden:

”På den måde kan vi undersøge, om alt fungerer optimalt, eller om der er nogle steder, vi kan sætte ind.

Ud fra det beslutter vi, om der for eksempel skal ændres i besætningens sammensætning og lægge en plan fremadrettet”, fortæller Nikolaj Stidsen.
 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle