Kontroversielt sprøjteforbud i Aarhus er udsat til efter valget

Aarhus Byråd nåede ikke at vedtage et forbud mod brug af pesticider i Beder-området inden kommunalvalget. Brødtekst:

Det bliver et nyt byråd i Aarhus, som kommer til at beslutte, om 11 landmænd i Bederområdet skal pålægges et pesticidforbud på deres bedrifter.

Det er konsekvensen af, at byrådet ikke nåede i bund med alle punkter på dagsordenen ved sidste byrådsmøde – herunder sprøjteforbuddet.

Og da kommunalvalget løber af stablen i dag, 21. november, kan sammensætningen af byrådet være ændret, når sagen igen kommer på den politiske dagsorden.

Andre øjne på sagen

Det er langt fra sikkert, at kommunalvalget ændrer på magtforholdene i Aarhus, men Gert Bjerregaard, politisk ordfører for Venstre i byrådet og medlem af Teknisk Udvalg, håber det.

»Jeg er rigtig glad for, at vi ikke fik vedtaget den endelige beslutning i forhold til sagen om pesticidforbud ved de 11 lodsejerei Beder. Jeg håber, at byrådet nu bliver sammensat anderledes end vi kender det i dag, så der måske derigennem er en chance for, at man kan komme til at se med andre øjne på tingene,« siger han.

Se på Odense

Gert Bjerregaard mener, at Aarhus burde skæve til kommuner som Odense i stedet for ’at skyde gråspurve med kanoner’.

»I større kommuner som Odense, hvor man også har rødt flertal i øjeblikket, griber man det helt anderledes ad: Man observerer de forskellige områder, og er der så problemer, skrider man ind. Det synes vi også kunne være måden at gøre det på i Århus.”

Gert Bjerregaard frygter, at man i Aarhus Kommune kan ende med at stå i en situation, hvor man tager 4.000 til 5.000 hektar ’god landbrugsjord’ ud af drift.

”Det er efter min mening fuldstændig overdrevet.”

I dag sidder Socialdemokratiet med 15 af 31 medlemmer i byrådet på magt og borgmesterpost i Aarhus Kommune.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle