Konventionel mælk haler ind på øko’en

Prisforskellen mellem økologisk og konventionel mælk er blevet mærkbart mindre de senere år.

Hvor det ifølge nye tal fra Mejeriforeningen kostede en merpris i 2015 på 1,75 krone per liter at vælge økologisk letmælk frem for konventionel letmælk, så var merprisen sidste år under en krone.

På minimælk er forskellen i samme periode snævret ind fra 2,65 kr. per liter til nu 1,84.

Kategoridirektør for mælk i Arla Danmark Anne Kjeldsen genkender udviklingen.

"Generelt kommenterer vi sjældent på priser i butikkerne, for det er butikkerne selv, der sætter dem. Men vi har de seneste år puttet rigtig meget mere værdi i den konventionelle mælk. På Arla24 er der nu to dyrevelfærds-hjerter og vi har også opgraderet kartonerne", siger hun.

Butikkerne sætter pris

Om prisstigningerne slår igennem ud til landmændene, kan hun ikke kommentere.

"Vores mælkepris til landmændene bliver sat ud fra et samlet hele af alle vores produkter. Hvordan butikkerne sætter deres priser ud fra de priser, vi sælger til dem, er ikke altid enslydende".

"Vi prissætter ikke økologisk og konventionel mælk op mod hinanden. Om butikkerne gør, skal jeg ikke kunne udtale mig om. Vi ser konventionel og økologisk mælk som to forskellige subgrupper af mælk til to forskellige forbrugergrupper".

Poul Pedersen, mejerichef i økologiske Thise er enig.

"Hvordan butikkerne prissætter, er i bund og grund kædernes afgørelse", siger han og påpeger, at Thises egne brands koster 15 kr. i kæderne.

"Vores priser er jo, som de har været længe. Men hovedårsagen til, at der er mindre forskel, er, at butikkerne ikke kører så meget på mælk som prisparameter som tidligere", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle