Kopenhagen Fur-brandet kan blive kinesisk - hvis kineserne har råd

I fremtiden kan Kopenhagen Fur leve videre som navn og brand på kinesiske eller russiske minkskind, lyder det fra adm. direktør i auktionshuset.

Det er ikke utænkeligt, at det stærke danske brand Kopenhagen Fur kan havne på eksempelvis kinesiske hænder.

Brandet er nemlig så værdifuldt for mange producenter, at adm. direktør i auktionshuset Jesper Lauge Christensen vurderer, at et opkøb af brandet er sandsynligt.

"De ville helt klart været interesseret i det, ja, for deres forretningsmodel er lagt an på det stærke danske brand med højkvalitetsskind", siger han og fortsætter:

"Vi har bygget vores brand op over 25 år i Kina, så man kunne godt forestille sig, at nogle af vores kunder ville videreføre det. For mange kunder er brandet Kopenhagen Fur og dansk mink et synonym med høj kvalitet".

"Så ja, det er ikke utænkeligt, at eksempelvis kinesiske producenter kan købe brandet - hvis de altså har råd".

kvaliteten vil dale

Jesper Lauge Christensen fortæller, at han har fået mange henvendelser fra kinesiske producenter, efter beslutningen om at nedlægge minkproduktion i Danmark.

"De er dybt ulykkelige, fordi de ikke kan få samme kvalitet andre steder", siger han.

Men kan man forestille sig, at kinesiske minkavlere og skindproducenter simpelthen køber navnet Kopenhagen Fur og sælger deres skind under brandet på en kinesisk auktion om nogle år?

"For os handler det om at realisere alle aktiver i Kopenhagen Fur, og brandet har en stor værdi, så det er en mulighed, men nu må vi se. Det er ikke noget, vi har lavet en plan for".

Ville kvaliteten kunne blive den samme uden danske minkavlere?

"Nej, råvarekvaliteten ville dale betydeligt, fordi produktionen vil flytte til andre lande, som Rusland og Kina, der blandt andet ikke har samme infrastruktur og dyresundhed, som vi har. Det er nøgleparametre for høj kvalitet", siger Jesper Lauge Christensen og tilføjer:

"Så kvaliteten ville være væsentligt ringere, men det vil blive produceret i stor stil".

Emneord

coronavirus mink

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle