Kopenhagen Fur: DR havde urigtige oplysninger i Kontant

Direktør for public affairs i Kopenhagen Fur, Sander Jacobsen, mener, at DR Kontant har udført "utrolig ringe og ubalanceret journalistisk arbejde", og henviser til Miljøstyrelsens tal, der viser, at problemet er langt mindre, end det bliver udlagt i udsendelsen om naboer til minkfarme, der følte sig generet.

Oven på gårsdagens DR Kontant program om naboer der var generede af lugt og fluer fra minkfarme har Sander Jacobsen, direktør for public affairs i Kopenhagen Fur, ingen pæne ord om public service-stationens program. Tværtimod.

"For det første vil jeg gerne rette den fejlinformation i programmet, at vi ikke ville lade DR filme på en minkfarm. Det er ganske enkelt ikke korrekt," siger Sander Jacobsen.

I programmet ser man værten kigge på mink ved Aarhus Universitets forsøgsproduktion i Foulum - ifølge DR, fordi Kopenhagen Fur ikke ville tillade, at DR kunne få adgang til en minkfarm.

"Dernæst vil jeg faktisk gerne tage pelskasketten af og tillade mig, som almindelig skatteborger og DR-seer, at udtrykke skuffelse over det utrolig ringe og ubalancerede journalistiske arbejde, som DR's folk har formået at lægge i dette program. Og endda mod bedre vidende. Jeg vil i den sammenhæng blot henvise til den fakta-information og meget direkte programkritik, som Miljøministeriet efter udsendelsen har fundet nødvendig at lægge på ministeriets hjemmeside. Det taler jo for sig selv."

DR har på deres hjemmeside - som beskrevet af Landbrugsavisen.dk - fejlagtigt skrevet, at der kunne være 35 meter fra minkfarm til nabo. Pelsdyrbekendtgørelsen er nemlig strammere end lugtreglerne og foreskriver en afstand på minimum 100 meter.

Oplysningen om de 35 meter var ikke med i tv-programmet samme aften - selvom man kan høre, at ministeren i programmet kritiserer DR for ikke at tage højde for, at de strammeste krav altid gælder.

"Skal jeg finde noget positivt, så vil jeg dog rose DR for, at de tilsyneladende den sidste dag op til udsendelsen har været hektisk beskæftiget med at luge i hvert fald nogen af deres fejl og fordrejninger ud af programmet," siger Sander Jacobsen.

Emneord

pelsdyravl

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle