Kopenhagen Fur fyrer hver fjerde

Kopenhagen Fur skal ud i endnu en fyringsrunde.

Efter en række år med nedadgående priser er Kopenhagen Fur nødt til at tage endnu en fyringsrunde. 
Det oplyser auktionshuset i en pressemeddelelse.

”Kopenhagen Fur vil før sommer tilpasse virksomhedens setup til den reduktion i skindmængde, som gennem nogen tid har været forventet i år og næste år. Det indebærer blandt andre tiltag, at virksomheden nu igangsætter en proces med henblik på at nedskalere personaleressourcerne på både funktionærsiden og timelønsdelen”, skriver Kopenhagen Fur. 

Det betyder, at 130 til 150 fuldtidsstillinger vil blive opsagt. Dermed er der udsigt til, at hver fjerde af virksomhedens 520 medarbejdere skal se sig om efter nyt arbejde efter sommerferien.

To forudgående fyringsrunder 

Allerede på årets skindudstilling talte formand Tage Pedersen om, at man fortsat ville søge at reducere omkostninger, trods to forudgående fyringsrunder, hvoraf den seneste var i 2018.

”Der er gennemført to egentlige runder med personalereduktioner i Kopenhagen Fur for at tilpasse organisationen og omkostningsniveauet, og det vil selvfølgelig være et fortsat fokusområde at justere organisationen og driften til tilgangen af skind og den opgave, der skal løses, så vores auktionshus forbliver en rentabel og velkonsolideret virksomhed”, sagde Tage Pedersen til generalforsamlingen på skindudstillingen.

Samtidig har Kopenhagen Fur også valgt at nedlægge indleveringscentralerne, til fordel for én central i Herning.

Desuden var også årets skindudstilling skåret ned på blandt andet areal, varighed og antallet af udstillere, men var trods det en succes med stor opbakning.

Fyringer skyldes fald i produktionen

Fyringerne kommer efter en periode, hvor branchen ellers fik håb efter 100 procents salg ved seneste auktion. Og efter et år hvor Kopenhagen Fur holdt skindet på næsen, og præsterede et overskud samt et millionbeløb til udlodning.

Auktionshuset forklarer i pressemeddelelsen, at grunden til yderligere nedskæringer er en forventet reduktion i skindproduktionen. 

"De senere år har der som bekendt været en markedsmæssig ubalance, hvor afsætningen på hovedmarkederne verden over fortsat har været god, men hvor en kraftig vækst på udbudssiden har betydet faldende priser – og dermed også har udløst et helt forventeligt fald i produktionen af skind. Der har således gennem nogen tid været forventet en global reduktion i minkproduktionen på ca. 30 pct. i år, og derfor vil der selvsagt komme markant færre skind til håndtering og salg i auktionshuset i 2020", skriver auktionshuset. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle