Kopenhagen Fur: Prisen har nået bunden

Danske avlere ramt af, at de producerer skind af høj kvalitet, mens køberne især efterspørger billige skind med lav kvalitet.

På en 10 dage lang auktion hos Kopenhagen Fur blev der udbudt knap 6,7 mio. minkskind. Skindene blev solgt med en lille prisstigning på en procent i forhold til auktionen i maj. Salgsprocenten endte på 89 og omsætningen nåede knap 1,2 mia. kr.

”Henover auktionen steg tilliden til markedet og tiltroen til, at prisen på minkskind ikke bliver lavere. Her viste Kopenhagen Fur som markedsleder igen sin styrke”, lyder det fra Kopenhagen Fur.

Usikkerhedt vendt til god efterspørgsel

Inden auktionen i Glostrup var der stor usikkerhed blandt opkøberne. Det skyldes, at der op til auktionen blev holdt to internationale auktioner, hvor salgsprocenterne var forholdsvis lave, og hvor presset på prisen var stor.

Usikkerheden kunne ses på auktionens første dage, hvor der blev trukket en del skind. Henover auktionen vendte billedet, og et stort udbud af brune minkskind midt i auktionen blev det mærkbare vendepunkt, fordi kunderne var usikre på, om der overhovedet ville være efterspørgsel på de brune skind. Men det var der, og fra det øjeblik steg salgsprocenterne.

Der var godt 500 tilmeldte kunder til auktionen, og den store opbakning fra de internationale kunder samler købekraften i Kopenhagen Furs auktionssal. Det er derfor også på Kopenhagen Furs auktioner, at en egentlig reel markedsstatus bliver etableret.

Stadig under produktionspris

Salgsprisen på regulære danske minkskind i gennemsnit på 200 kr. Den gennemsnitlige pris er for auktionens konkrete kollektionssammensætning. Den kan derfor ikke umiddelbart sammenlignes fra auktion til auktion.

Prisen er fortsat under produktionspris, og 2019 bliver endnu et svært år for de danske minkavlere.

”Produktionen i Danmark er i år faldet med 26 procent og endnu mere i andre lande. Det slår mærkbart igennem på næste års udbud af kvalitetsskind, og vil alt andet lige påvirke prisen positivt”, lyder det fra Kopenhagen Fur.

Godt salg i de dårlige kvaliteter

Kina har tidligere reduceret kraftigt i minkproduktionen, og det har andre lande med produktion af skind af dårligere kvalitet også. Det har medført, at der ikke længere ligger skind med lav kvalitet på lager. Derfor var der kamp om de dårligere kvaliteter på juni-auktionen, mens buddene på skind med høj kvalitet i Velvet-typerne var mere behersket.

Danske minkavlere producerer skind af høj kvalitet. Derfor er de aktuelt ramt af, at nedgangen i højkvalitetsskind først for alvor vil slå igennem på markedet næsten år.

Endnu en auktion i år

Hos Kopenhagen Fur slutter 2019 med september-auktionen fra 2. til 11. september. Auktionen er kundernes sidste mulighed for at købe råvarer inden den kommende detailsæson i vinteren 2019/2020.

Kopenhagen Fur vurderer, at der fortsat kunder, der har udsat deres indkøb i forventning om et prisfald, og med den aktuelle markedsudvikling forventes det, at prisniveauet fastholdes til september og måske endda med en opadgående tendens.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle