Kornhandel fra traktoren: DLG investerer i ny mobil-app

DLG har investeret i en app til mobilen, hvor man kan holde styr på de daglige kornpriser. Målet er, at gøre det nemmere for landmanden at købe og sælg korn.

Forestil dig at du sidder i traktoren, og det er et stykke tid siden, at du sidst tjekkede kornpriserne. Men i stedet for at skulle trille maskinen tilbage til gården og logge på computeren, skal kornpriserne nu blot være få klik væk.

Det fortæller Mogens Frederiksen, chef for kornområdet hos DLG. Grovvareselskabet har netop investeret i en ny app til mobilen, hvor landmænd kan logge ind og følge de daglige opdateringer på afgrødepriserne.

Værktøjet er stiftet som et anpartselskab ved navn 'Crop Aps' og er udviklet af programeringsvirksomheden Shape, der udvikler digitale løsninger til blandt andet Nordisk Film, Fitness World - og nu også DLG.

"Vi har investeret i app'en som en del af vores digitale strategi hos DLG. Landmændene spørger efter flere og flere digitale løsninger, og vi vil gerne være med til at levere it-værktøjer med nemme tilgange, der kan løse dagligdagens udfordringer", siger Mogens Frederiksen, chef for kornområdet hos DLG.

Kornhandel i traktoren

Den app, som DLG har investeret i, kan for nu kun vise de daglige opdateringer af afgrødepriserne. Men den skal udvikles, og målet er at skabe en digital platform for landmændene, der understøtter effektiviseringen af salg af afgrøder.

"Vi vil gerne blive ved med at udvikle den og tilbyde handelsløsninger til landmændene, så de også kan købe og sælge korn", siger Mogens Frederiksen fra DLG.

Det er formentlig et samlet hold af udviklere og programmører fra virksomheden Shape og DLG, der skal udvikle app'en.

Et skridt i den digitale retning

DLG investerede i mobilværktøjet først på året og fra marts blev Torben Spaabæk, vicekoncerndirektør for it og business tranformation hos DLG, indsat som formand for bestyrelsen hos Crop Aps og Mogens Frederiksen, kornhandler og chef for kornområdet hos DLG, indsat i betyrelsen.

Vitfoss A/S, der er en underafdeling af DLG, ejer 67 - 90 % af selskabet, mens anpartselskabet 'SV Mellemholding I Aps', der hører under udviklerne Shape, stadig ejer 15 - 19 %.

Om hvorfor DLG har valgt at investere i en start-up siger Mogens Frederiksen, at det DLG gerne vil være med til at præge den digitale udvikling.

"Det er et alternativ til at skulle på computeren eller ringe op til sin rådgiver eller leverandør. Det er spændende at komme ud i den digitale verden", siger Mogens Frederiksen.

DLG har endnu ikke besluttet hvordan landmandens brug af app'en skal financieres.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle